Dtum
Login with Facebookk
1904 | Március

A rétsági postarablás gyanúsítottjai

A rétsági postarablással vádolt Csontos Mihályról az eddigi nyomozás körülbelül tisztába hozta, hogy ebben a kettős gyilkosságban és rablásban nem bűnös.

 

Sok minden terheli a volt urasági inast, Boda István budapesti pénzeslevélhordó leütésének gyanuján kívül is. A levélhordó ellen intézett merényletet tagadja, de elfogatása hírére az ország több törvényszéke jelentést tett a budapesti törvényszéknél, hogy nekik is leszámolni valójok van vele, úgy hogy kérdés, voltaképen melyik törvényszék illetékes itélni Csontos bűneiről.


A rétsági rablógyilkosság gyanuja miatt befogott Zachar István borsos-berinkei kőműves legény ellen sem bírták megállapítani a bűnösségét s valószínűleg szabadon bocsátják.

 

A Vácz melletti Kosdon letartoztatott Oláh Simkó József csirkekofa ellen sulyos a gyanú. A Vácz-Hartyánban ezelőtt tizenöt évvel kirabolt és meggyilkolt Blan József kereskedő miatt már tíz évet ült a váczi tömlöczben.

 

Zala-Egerszegról egyik vele raboskodott társa a napokban azt a följelentést tette ellene, hogy őt Kosdra hívta a rétsági postakocsi kirablása végett. Simkó és felesége a rablógyilkosság estéjén nem voltak otthon. Simkóné csak másnap tért haza és nagy összeg bankót mutogatott....

 

A végkifejletre még várni kell.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98