Dtum
Login with Facebookk
1904 | Szeptember

A német trónörökös házassága

A német trónörökös házassága most Németországban a legnagyobb esemény. A német nemzet megelégedéssel fogadja, hogy Frigyes Vilmos trónörökös is német lányt visz a hatalmas udvarba.

 

A mint beszélik, a trónörökös és Czeczilia mecklenburgi-schwerini herczegnő titokban már másfél esztendő óta jegyesek voltak. A trónörökös menyasszony szép, magas megjelenésű szőke hölgy. Tökéletesen beszéli a német, franczia és angol nyelvet, s az orosz  nyelvben is jártas. Oroszul anyjától, Anasztázia orosz nagyherczegnőtől tanult.

 

A herczegnő kedvencze nagyatyjának, Nikolajevics Mihály orosz nagyherczegnek, a kinél az idei nyarat is töltötte Baden-Badenben. A német császár és felesége szeptember 11-ikén háztűznézőbe Schwerinbe érkezett, a hol a vőlegény és menyasszony szeretetreméltó gyöngédséggel fogadták őket, a nagyherczegi párral együtt.

 

A császári párt a város a legnagyobb ünnepséggel fogadta. Az esküvő a jövő év márczius 22-ikén lesz, I. Vilmos császár születésnapján, nagy pompával. Frigyes Vilmos trónörökös az első a Hohen-zollern- családból, a ki mint a német birodalom trónörököse köt házasságot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Frigyes Vilmos német trónörökös választottja, Cecília Mecklenburg Frigyes Vilmos és Cecília Mecklenburg - mozaik kép az ifjú párról
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98