Dtum
Login with Facebookk
1905 | Április

A Slavia Budapesten

A legnépszerűbb cseh csapat, a S. K. Slavia vendégszerepelt nálunk március 25. és 26-án a Margitszigeti Sporttelepen ugy a sportkörök mint a közönség nagy érdeklődése mellett.

 

A Slavia teljesen ujjászervezett legénységgel mutatkozott be s az uj csapat is csakhamar megnyerte közönségünk rokonszenvét. Kétségtelen, hogy ez a csapat nem gyengébb a réginél, legfeljebb a védelme, hogy játéka mégsem volt talán annyira kifejezésteljes, annak főoka az, hogy a csapat angol trénere, Madden által bevezetett uj játékmodor még nem tudott teljesen kialakulni.

 

Legjellemzőbb a csapatra a játékosok jó helyezkedése s a támadás szép munkája. A csapat technikája jó, az erőmegosztás egyenletes, bár most a védelem gyengébbnek látszik. Egyénileg mind jól futnak és önfeláldozók. Játékukkal kitűntek a fiatal, de hatalmas Moudry közép-fedezet, a két szélső Kotouc és Vaniék és Maly. Ring, kit jó hír előzött meg, csalódást keltett.


Ellenük 25-én a MAC., 26-án a MTK. játszott. A MAC. váratlanul sulyos vereséget szenvedett, bajnokcsapatunk azonban biztosan győzte le őket. A MAC. vereségének oka a hátvédek közönyösségén kívül főleg a középső csatárok rossz és erénytelen játéka volt. A MTK. az előző napi erős bajnoki mérkőzés után is rendkívül hevesen és lelkesen játszott s győzelmét főleg nagy erélyének köszönhette, amit a bécsi bíró mellett akadálytalanul ki is fejtett. A csapatban ezuttal Káldor helyén igen hasznosan Fehér, az UTE. volt bal szélső csatára. Elemében volt Károly, de jó volt a fedezetsor és a védelem is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98