Dtum
Login with Facebookk
1905 | Július

Mérkőzések

A PTEA Pozsonyi Vándordíj első fordulójának sorsa is eldőlt s mult vasárnap Pozsonyban. Az idei tavaszi fordulót megnyerte a kiíró Pozsonyi TE. csapata, legyőzvén a döntőben a Tisztviselők LE-ét 5:1 arányban.

 

A PTE.-nek ez a váratlanul nagy arányu győzelme általánosan meglepetést keltett, de magyarázatát leli abban, hogy egyrészt a TLE. a szezon befejezése óta nem állott rendszeresen tréningben, másrészt pedig éppen erre a mérkőzésre 5 tartalékjátékossal állt ki, ami főleg a csatársorban volt érezhető.

 

Szokatlanul gyengék voltak a különben jó hátvédek is, úgy hogy 2 gól tisztára a hátvédek hibájából esett. De igen jó munkát végzett a PTE. is, mely győzelmét biztosítottnak látván, letett azokrol az eszközökről, melyek előző mérkőzésein oly sok bajt okoztak. Kedvelt színeinek győzelmét látván, a közönség is nyugodtabban viselkedett. A PTE. e győzelmében jól megérdemlett jutalmát nyerte el a csapat népszerű vezetője, Nirnsee Gyula, ki Ottiszszal együtt elsőrangu védelmet is alkotott. Bíró: Harsády József (Postás) volt.


E mérkőzéssel tehát lezáródott a Pozsonyi Vándordíj mérkőzésének első fordulója. A győztes tavaszi csapat mérkőzni fog, majd az őszi forduló győztesével és ebből a matchből győztesként kikerülő csapat nyeri a vándordíjat 1905-re.

 

A vándordíj ügyére még visszatérünk; de már jelezhetjük, hogy a mérkőzések egyáltalán nem elégítették ki a benevezett egyleteket. Legtöbb egyletet a nagy anyagi áldozatok, egyrészét a szabályoknak az a sportszerűtlen rendelkezése riaszt vissza a további küzdelemtől, hogy a szabályok szerint lehetséges az is, hogy a már egyszer kikapott egylet ujra játszhassék. Így megesett mindjárt első ízben az a nevetséges eset, hogy maga a forduló győztese egy ízban az előmérkőzésekben már kikapott a FTC. II.-tól és jóllehet a verseny a kiesési módszer szerint folyik. A legyőzött csapat ujra összekerült legyőzőjével, a mely – egész helyesen – nem volt hajlandó vele ujból mérkőzni. Ezek a tényleg helytelen dolgok eredményezik azt, hogy több benevezett egylet már az őszszel nem akar indulni.

A Margitszigeti Ezüstlabda idei sorsa is eldőlt az Ezüstlabda intéző-bizottságnak junius 11-én tartott ülésén, midőn az értékes díjat 1905 évre a Magyar Athletikai Club csapatának ítélte oda, miután a döntő mérkőzéstől ellenfele, a BTC. visszalépett. Mai képünkön a MAC. kitűnő csapatát mutatjuk be. A képen vannak balról-jobbra haladva.: Höfle, Oláh, Veres (állnak), - Meleghy, Mészáros K., Bayer (térdelnek), - Medgyessy, Fitt, Mészáros Gy., Vangel, Borbás (ülnek).

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98