Dtum
Login with Facebookk
1904 | Április

Ezüstlabda mérkőzés: MFC. – UTE. 4 : 1

Az ujpesti népszigeti pályán mérkőzött a mult vasárnap e két csapat a Polónyi-vándordíjért. A mérkőzést az MFC.  fölénynyel biztosan nyerte. Az MFC. csatársora, különösen az első félidőben szép összjátékkal dolgozott; jól betöltötte szerepét a fedezetsor is, amelyben Nirnsee helyén Lichtmann játszott. Az UTE. védelme elsőrangú. A két hátvéd biztosan szedi el a labdát és nagyokat rúg; játékmodoruk azonban rendkívül durva. Az egész csapatnak egyébként van érzéke az összjáték iránt s a tempót is bírja.


A két csapat a következő összeállításban játszott:


MFC. (piros-fekete): Ujváry – Fey, Reiner – Lichtmann, Najor, Friedrich – Niessner, Relle, Aschner, Fischer, Grosz.


UTE.(fehér-lila): Mesko – Molnár I., Vermes – Barcsay, Szabó, Kuschner, - Pracser, Herczeg, Petz, Molnár II., Fehér.


A játékot az MFC heves támadása vezeti be, mely már az első percben kornert eredményez Niessner szépen rúgja a kornert, amelyet Aschner egy erős lövéssel góllá értékesít. UTE. nem számított ily gyors eredményre; a csapat is, a közönség is meg van lepődve.

 

A 8-ik perczben Grosz rohan le s egy védhetetlen lövéssel megszerzi csapatának a második gólt. Nagy fölénynyel, erősen ostromolja tovább az UTE kapuját a piros-fekete csatársor.

 

A 18-ik percben Fischer éles lövését Meskó lábbal kivédi; a labda Aschner lábához gurul, ki azt védtelenül a kapuba lövi. Az UTE. erre teljesen a védelemre adja magát, amit sikeresen is végez. Első félidő 3 : 0 az MFC javára.

 

A második félidő az MFC. újabb s még hevesebb támadásával kezdődik, amely már-már eredményre vezetett, midőn Vermes Rellét a 3-dik percben úgy térden rúgja, hogy társainak kell kivinni őt a pályáról.

 

A többi csatár is meg van sebesülve s most már az UTE csatársora is föl-föl nyomul az MFC. kapujához s csakhamar egy ofside gólhoz jut. Váltakozó játék után a 35-ik percben MFC. kornert ér el: Niessner rúgja, Aschner szépen befejeli. Ettől kezdve újból MFC. a helyzet ura, de gól több nem esik.


Bíró: Harsády J. (Postás) volt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98