Dtum
Login with Facebookk
1905 | Október

A Balaton UE. vizipoló csapata

Címképünkön az 1905. évi vizi-poló bajnokság győztesét a Balatoni Úszók Egyesületének csapatát mutatjuk be.

 

A Balaton immár másodízben nyeri meg e bajnokságot. Tavalyi bajnok csapatától csupán Karkas és Szaszowszky O. játszottak, mivel a csapat többi tagja, részint elkerült a fővárosból, részint az uszással hagyott fel.

 

Az idei mérkőzésekor a csapat 12 beadott góllal szemben 6 gólt kapott. Három mérkőzése közül kettőt megnyert, egyet pedig eldöntetlenül végzett be, s összesen 5 pontot ért el. A csapat játékmodora az, hogy ki-ki az ellenfél emberét lefogja majd pontos összjátékkal a labdát a legszabadabban levőhöz juttatva mennek előre.

 

A képen balról jobbfelé menve hátul állanak a csatárok. Ezek közül: Wiesner Kálmán 23 éves, balszélsőt játszik. Rendkívül erős lövései rendszerint eredménynyel járnak. Egyébként igen jó melluszó. Olasz Pál 21 éves középcsatár, mint sprinter, megbecsülhetetlen szolgálatokat tett csapatának.

 

Karkas Rezső 21 éves jobb szélső. A csapat kapitánya, lövései mondhatni védhetetlenek. Különben ő szerezte a legtöbb gólt, mint versenyző a középhosszú távokon aratja diadalait. A középső sorban: Horváth Elemér 20 éves, fedezetet játszik, s mint ilyen összjátékával tett hasznos szolgálatokat csapatának. A hosszu távuszást kultiválja igen eredményesen s mint ilyen fáradhatatlan játékos.

 

Szomszédja Kéler Andor 21 éves, ki 2 mérkőzésen mint kapus szerepelt, de csak nemrég lábolván ki sulyos betegségéből, képességeit nem bírta teljesen kifejteni. Elől láthatók: Szaszowszky Ottó 23 éves hátvéd, szívósága és gyorsasága, valamint ügyes labdaleadogatása által rendkívül elősegítette a csatárok munkáját és erőssé tette a védelmet. Bruckner Alajos 17 éves kapus. Jó védéseivel alaposan megállotta a helyét.

 

Különben az ifju gárda legjobb és legtöbb reményre jogosító tagja Szaszowszky Géza 20 éves hátvéd. Higgadt nyugodt játékával, valamint gyorsaságával segítette elő a csapat győzelmeit. Jó rövid távuszó és plunging ugró. Végül baloldalt áll Olasz Dezső az egyesület érdemes titkára, a szövetség uszó szak-osztályának előadója. Jobbról Meszlényi Sándor a lelkes honoreri manager.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98