Dtum
Login with Facebookk
1905 | Szeptember

A II. főiskolai bajnoki lawn-tennisz verseny

Szeptember 10-18-ika között rendezte meg a Műegyetemi Athletikai és Football Club második főiskolai versenyét Magyarország főiskolai lawn-tennisz bajnokságáért a Margitszigeti Sporttelepen.


A verseny, miként mi azt már a múlt évben megjósoltuk, igazi főiskolai sportünneppé vált, mert főiskolai jellegű versenyen annyi egyetemi sportolót együtt már rég nem láttunk.


Maga a verseny egyike volt a legszebb és legnagyobb hazai versenyeknek. Összesen 93 nevezés adatott le rá, ami hazánkban még soha meg nem történt. A nevezők és a versenyzők között képviselve volt a kezdő játszóinktól a legelsőkig mindenki, sőt hölgy játékosaink színe-java is indult azon.

 

A mérkőzések a játék és verseny-technika dolgában örvendetes fejlődést mutattak. A küzdelmek magas színvonalon álltak, s tennisz-sportunk fejlődését illetőleg szép jövővel biztatnak.

 

A bajnokságot az idén erős versenytréningben levő Nagy Uzor biztosan nyerte Zsigmondy Gábor ellen, ki tudásra méltó ellenfele volt, de versenyezni úgy, mint Nagy, nem tud. Igen nagy haladást láttunk Máté István és Báron Sándor játékában; ez utóbbi különösen jó páros játszónak bizonyult.

 

Általában a páros játékban igen nagy haladás volt, míg a vegyes páros elsőrangú sportesemény számba mehet.


A fiatal erők közül Wolfner György és gr. Csáky István, Herczeg Kornél, Kalledey Jenő tüntek ki. A handicepek általában jó sikerültek.


A versenynek pompás idő kedvezett. A rendezés nagyszerű volt, ami Kertész János döntnök, Lindner  Ernő elnök, Máté István szakosztályi elnök, Herczeg Kornél és Müller Béla érdeme.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98