Dtum
Login with Facebookk
1906 | Április

Az anya rémtette

Szörnyű öngyilkosság történt a fővárosban márczius 7-ikán délelőtt, a mikor egy villamos kocsi az Üllői-út 103. számu ház előtt egy 25-30 év körüli munkásöltözetű asszonyt és két éves leánygyermekét halálra gázolta.

 

Bammer Antal, kocsivezető előadása szerint, mikor kocsijával a rendes menetsebességgel haladt az Üllői-út 103 számú ház előtt, a sinektől három lépésnyire egy asszonyt látott állni, a karján egy két éves leánykát tartott, a négy éves leánykának pedig a kezét fogta.

 

A kocsivezető csengetett. Egyszerre, körülbelül másfél lépésnyire a haladó villamos kocsi előtt az asszony hirtelen a vágányokra térdelt és magához rántotta négy éves leánykáját is. A kocsivezető rögtön ellenáramot adott és a kocsi megállott. Az asszony azonban a karján levő gyermekkel az úgynevezett életmentő alá került, a mely az asszonyt és két éves leánykáját agyonnyomta.

 

A négyéves leánykáját szerencsére a kocsi feljáró lépcsője ellökte, úgy hogy komoly baja nem esett. Több tanú bizonyítja, hogy az asszony gyermekével együtt öngyilkossági szándékból feküdt a villamos elé. Igazoló írás nem volt nála, az életben maradt kisleány pedig az ijedtségtől megnémult és nem tudta nevét megmondani.

 

A holtestet a rendőrség a törvényszéki orvostani-intézetbe szállította. 

 

A halálra gázolt asszony kilétét a rendőrség Ridel Sándorné, született Schachinger Lujza budapesti születésű 30 éves bérkocsitulajdonosné személyében állapította meg, a ki Márton-utcza 22. szám alatt lakott.

 

Az asszony már régebben öngyilkossági gondolatokkal foglalkozott s férjének is azt az ajánlatot tette, hogy mérgezzék meg magukat gázzal. A család jómódban élt. A férj nem tudja, hogy mi keserítette el az asszonyt. Idegbeteg volt s ez a magyarázata az asszony végzetes elhatározásának.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98