Dtum
Login with Facebookk
1906 | Április

Oroszországi állapotok

Kievben a napokban több álarczos ember benyomult egy külvárosi postahivatalba, a hol a hivatalnokokat és a közönséget revolverrel fenyegették meg.

 

Az egyik álarczos ember egy papirosba göngyölgetett tárgyat mutatott s azt mondta, hogy a papirosban bomba van, a melyet az emberek közé fog dobni, mihelyt szökni akarnának. Egy másik ember elvágta a telefont és a telegráf drótjait és a többi elvette a pénztárban lévő kilenczezer rubelt. A hivatalnokoknak azt mondták hogy a forradalmi párt harczi szervezetének tagjai s aztán távoztak.

 

Helszingforszban a finnországi állami bankba törtek be a minap. A rablók nappal hatoltak be a bankba s a pénztárost idegen pénz beváltására kérte. Alig fordult a pénztáros feléjük, a mikor hirtelen tíz fegyveres ember jelent meg.

 

A hivatalnokokra fegyvert fogtak s rájuk parancsoltak, hogy ne merészeljenek megmozdulni. Egy hivatalnok be akart menni az igazgatóhoz, hogy jelentse a támadást. Ezt a hivatalnokot nyomban agyonlőtték, egy másik hivatalnokot sulyosan megsebesítettek.

 

A bank alkalmazottait mind bekergették egy mellékszobába, s melynek ajtajában egy dinamit bombát helyeztek el s kijelentették a hivatalnokoknak, hogy ha távozni akarna valamennyien a halál fiai. A rablók ezután megkötözték a bank igazgatóját, majd pedig hozzáfogtak a fosztogatáshoz.

 

A pénztárból állítólag száznyolczvanezer rubelt vittek el; más hírek szerint azonban egymillió rubelt. Egy hölgy épen 8500 rubelt akart elhelyezni a bankban; a rablók tőle is elvették a pénzt.

 

A rablók, a mikor munkájukat elvégezték, nyugodtan távoztak és az utczán járó-kelő nép közt sikerült észrevétlenül eltünniük. A rablók közül eddig még egyet sem sikerült elfogni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98