Dtum
Login with Facebookk
1906 | Január

Egy őrült csendőr rémtette

Csókay Gábor csendőr – mint Máramarosszigetről írják – Csiky Antal akna szlatinai bánya-pénztárnokot a napokban negyven kardvágással és szurással a szó teljes értelmében felkoczolta.

 

Csiky délelőtt sógoránál volt látogatóban s mikor hazafelé ment, a szlatinai keresztnél Csókay nekirontott, kezét, fejét szétvagdalta, újjait lemetszette, lábszárait felhasította. A gyilkosságot két ember látta, a kik csendőrökért szaladtak.

 

A csendőrök csak egy fél óra mulva érkeztek meg, de társukat még ott találták a holttest mellett. Csókay rémtettét – azt hiszik – hirtelen beállott őrülési rohamában követte el.


Hat gyilkosság két hét alatt

 

Máramaros vármegyében az idén két hét alatt hat gyilkosság történt. Csak január 14-én temették el nagy részvéttel Csiky Béla hivatali pénztárost, a kit a mult héten Csókay csendőr meggyilkolt, s ugyanakkor ismét három gyilkost szállítottak be Máramarosszigetre.

 

Egy Driminecz Grigor nevű tizenhatéves fiu, a kit falopáson értek egy szurdoki erdőben, agyonlőtte Michnye erdőkerülőt. Körtvélyesen pedig Kovács Mihály és Angyelan Feder agyonverték Mikulyanics Vaszili rutén parasztot, mert nem akart nekik pálinkát fizetni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98