Dtum
Login with Facebookk
1906 | Január

Labdarúgó-sportunk 1905-ben. Az 1905.évi másodosztályu csapatok

Korábbi számunkban a bajnoki csapaton kezdtük az idei másodosztályu csapatok méltatását s most körvonalakban ecseteljük a többiek szereplését is. Mielőtt a részletekre kiterjeszkednénk, nem mulaszthatjuk el annak megemlítését, hogy a II.-od osztályu csapatok három legkiválóbbja úgyszólván tisztára iparosokból alakult, a mely körülmény football-sportunk egészséges fejlődésének kézen fekvő bizonyítékát képezi.


A másodosztályu bajnokság második helyére az immár elsőosztályu Typographia Sport-Club került.
A Typographia csapata kizárólag iparosokból áll, kiknek játékmodora szép reményekre jogosít. Említést különösen a csatársor goal-képessége érdemel és nem esünk tulzásba, ha azt állítjuk, hogy a Typographia csatársorát, a kapu előtt való határozott fellépésben egyik csapat sem mulja felül. Jó tulajdonságuk még a fair játékmodor.


A csapat játékosai egyenrangu erők s ebben rejlik a Typographia egyöntetű játékmodorának a magyarázata. A Typographia a bajnokság egész ideje alatt komoly aspiránsa volt a második helynek, a melynek végleges birtokába a Tisztviselők fölött aratott szenzácziós goalarányu győzelme jutott. A Typographia lett a Szövetségi díj második helyezettje is.


A harmadik helyre a Tisztviselők érdemes csapata jutott. A Tisztviselők csapata egyike a legfairebb és legfegyelmezettebb csapatoknak s csak két pontnyi különbség választotta el őket a Typogaphiától.
A csapatot sok balszerencse kísérte a küzdelmek során, a melyek alatt a legváltozatosabb eredményeket érték el. A T. L. E. volt az egyetlen másodosztályu csapat, amely a bajnoki csapat fölött egy barátságos mérkőzés alkalmával győzelmet aratni képes volt.

A III. ker. Torna- és Vívó-Egylet tavalyi szép illuziói után, deprimált hangulatban kezdte meg ez idei működését és jó esélyein sokat rontott, ugy, hogy bár az őszi fordulóban a csapat igen jól tartotta magát, kénytelen volt a negyedik helylyel beérni. – A csapat játékmodorát rendkívül fürgeség jellemzi, amely különösen a III. kerületiek kis méretű pályáján jut érvényre.


A Törekvés Sport-Egyesület csapatáról ugyanaz a mondanivalónk, a mit a Typographiánál felsoroltunk. A Máv. műhelyében foglalatoskodó iparosok csapata mindenkor energikus játékmodorral folytatta küzdelmeit és fokozatos javulással szép reményekre jogosító képességről tett tanuságot. A csapat fegyelmezettsége és jó képességei a Törekvés részére az egykori szép napok visszaszerzését fogják eredményezni.


Az Ujpesti Törekvés Football-Club szintén iparosokból álló csapata az idén először vett részt a bajnoki küzdelmekben és ha nem is került az első helyezettek közé, mégis figyelemreméltóan szerepelt s különösen a tavaszi fordulóban mutatkozott félelmetes ellenfélnek. A csapat kiváló egyéni játékosokkal rendelkezik és helyes vezetés és kitartás mellett a többi iparoscsapatokéhoz hasonló kiváló eredményt érhet el.


A halottaiból föltámadt Budapesti Sport-Club nagy ambiczióval látott munkához s nem az egylet játékosain és vezetőségén, hanem a nehéz mellékkörülményeken mult, hogy többet elérni nem tudott. Egy kalap alatt említjük a Postatakarék-pénztáriakat és a Budapesti Egyetemi Athletikai Clubot, mely csapatok kitartás hiányában nem igen lendíthettek saját fejlődésükön.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A BEAC futballcsapata A football rovatcím a Nemzei Sportban
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Megnyertük Párizsban a magyar-francia vízimérkőzést Megnyertük Párizsban a magyar-francia vízimérkőzést
Háromezer néző jelent meg a tourellesi stadionban Magyarország és...
Az orosz miniszterelnök meggyilkolása Az orosz miniszterelnök meggyilkolása
Oroszországban ismét politikai gyilkosság történt, az áldozat ez...
Merénylet a német császár ellen Merénylet a német császár ellen
Vilmos császár márczius 6-ikán Helgoland szigetéről érkezett Brémába....
Bonyodalom a volt menyasszony levele körül Bonyodalom a volt menyasszony levele körül
Szinpadra illő bonyodalmat okozott egy előkelő családból származó...
Gaál Gaszton Kisvárdán Gaál Gaszton Kisvárdán
Gaal Gasztont sokezerfőnyi tömeg fogadta az állomáson. Lovasbandérium...
Károly főherczeg Magyarországon Károly főherczeg Magyarországon
Károly Ferencz Józsf főherczeg Magyarországon időzik, a tősgyökeres...
A jósnő rablóbarlangja A jósnő rablóbarlangja
A háboru, a forradalmak, a mérhetetlen szenvedés, amit az emberiség...
A Tabáni söröző utolsó pohár borát a Gömbös-szobor merénylője itta meg A Tabáni söröző utolsó pohár borát a Gömbös-szobor merénylője itta...
A főkapitányság politikai osztályának minden detektívjét, a pénteken...
A svábhegyi automobilverseny A svábhegyi automobilverseny
Több mint negyvennyolc órás esőzés aggasztotta a svábhegyi versenyre...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98