Dtum
Login with Facebookk
1906 | Július

A Henley-regatta

A világ legnagyobb evezős versenye ez évben bennünket különösen érdekelt, hisz résztvett benne többszörös bajnokunk, Manno Miltiades. Az eredmény egyelőre nem az, a mit remélünk, mert Mannónak nem sikerült a világ legjobbjaival szemben fölényét bebizonyítani.


Külföldiek különösen szépszámmal neveztek a Diamond-scullsre Mannon kívül résztvettek: Párisból de la Hane, Amerikából W. B. West, a Philadelphia Boat Club tagja Harrison Bourke, a Tűzföldről, Roy Adam pedig Melbourneból utaztak Henleybe, óriási utjukkal ismét bebizonyítva, mily áldozatokra képesek a világ minden részében az evezősök, hogy erejüket a legklasszikusabb verseny résztvevőivel összemérhessék.

 

A Diamond-scullsra beérkezett külföldi nevezések számára nézve rekordot képeznek s minőségileg is nagy veszedelmet jelentettek s ha az angolok nem féltették tulságosan a díjat – a mi az előre fogadásokból látható, - ugy ez annak magyarázata, hogy bíznak régi kipróbált bajnokunkban Blackstaffeban.


Sokkal nagyobb gondot okoz nekik a nyolczas. Leander nem állított, csak négyest s így hiányzik a legerősebb belföldi csapat, a külföld pedig igen jól van képviselve a belgák és canadaiak által. A nálunk is járt Orbán testvérek a pair-oar Silver Goblets díjáért indulnak.

A sorsolás igen kedvező volt. Az első összevetésnél Manno ellenfél nélkül maradt s ezzel egy pályaevezést megtakarított. A második összehozta az első napi „B” mérkőzés győztesével, A. A. Stuarttal, a ki G. de la Hane, kiváló franczia evezős felett aratott győzelmet. Stuartot Manno imponáló módon verte le s az angolok joggal féltették tőle Blackstaff-et. Blackstaffe azonban az eredmény után ítélve jobbnak bizonyult s Manno 800 méter után feladta a versenyt.


Mint londoni tudósítónk jelenti a Henley-reggattán a döntőben H. T. Blackstaffe győzött Capt. W. H. Darret ellen. Szenzácziós a csütörtökön lefolyt nyolczasverseny végeredménye, melyben a Club Nauicle de Grand (Belgium) győzött a Trinity Hall Cambridge ellen. A Stewards Challenge Cup-ot a Leander-Club hírneves négyese (Graham, Kelley, Smith, Nickalls) nyerte meg. – Manno egyelőre még Angliában marad, hogy a legközelebbi regatták valamelyikén résztvegyen.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Henley-regatta résztvevői: A. Roy, H. Bourke, H. T. Blackstaffe és W. B. West Manno Miltiadesz evezős
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98