Dtum
Login with Facebookk
1904 | Június

A bécsi nagy regatta

A mult vasárnap pompás időben folyt le a bécsi nagy regatta, a mely eddig is, most is a magyar evezős sport dicsőségének a napja volt. Evezőseink hét versenyt fölényesen megnyerték, két ízben pedig második helyre érkeztek. A Pannonia EC. öt győzelmet, a Nemzeti HE. pedig két győzelmet aratott, míg a Sirály EE. kénytelen volt két másidik helylyel megelégedni.

 

A legnagyobb dicséret és elismerés illeti a Pannoniát azért a nagy áldozatkészségért, melylyel költséget nem kimérve oly imponáló erővel tesz bizonyságot a magyar evezés fölényéről. A Pannoniát különben a balszerencse is üldözte. A junior párevezős versenyben hajója egy bójába ütődik, a szezon négyesben pedig, a melyben győzelme kétségtelen volt diskvalifikálják. Ez utóbbi eset igazi osztrák stylben történt, mint az alább olvasható.

 

Nem válik becsületére a bécsieknek, mert abból, hogy idegen vízben való evezésért csak a magyarokat büntették, holott a Bruna is ott evezett, sőt még súlyosabb szabálytalanságot is követett el, - az következik, hogy az egész botrányt csak azért csinálták, hogy a Pannonia a Silberer díját háromszor meg ne nyerhesse. A verseny rendezése gyenge volt, az időmérés pedig teljesen megbízhatatlan.


A magyar fiuk mind igen jól megállták a helyüket. A nap hőse mégis Mannó Miltiades volt, aki azonkívül hogy a skiff bajnokságát játszva megvédte a linzi Pittschmann ellen, még két ízben startolt győzelmesen. Pedig nehéz katonai szolgálata nem engedi a tréning betartását; a kontinensen páratlanul álló nagy tehetsége azonban így is legyőzhetetlenné teszi.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98