Dtum
Login with Facebookk
1906 | Május

A B.E.A.C. X. nemzetközi athletikai viadala.

Budapest, május hó 13.


Verőfényes szép időben, nagyszámu közönség jelenlétében folyt le a *B.E.A.C.* nemzetközi athletikai viadala. Végre annyi hirdetett nemzetközi verseny után, egy igazi nemzetközi athletikai viadal.


A nálunk szerepelt külföldi athléták, a Chicago University A. C. tagjai, kik az olympiai versenyekről való hazatértükben eljöttek mihozzánk, hogy bemutassák tudásukat és összemérték erejöket a magyar fiukkal.


Lightbodyről tudjuk, hogy jelenleg a világ legjobb középtávfutója. A most lezajlott atheni olympiai versenyen megnyerte az egy angol mértföldes világbajnokságot, míg a 1/2 angol mértföldes síkfutásban mellszélességgel maradt el a győztestől. Friend Athénban csak balszerencséje miatt nem nyerte meg a 120 yardos gátfutást, amennyiben a döntőfutamban elbukott; az előfutamban azonban ő érte el a legjobb időt.


Azokban a versenyszámokban, amelyekben nálunk résztvettek, arra törekedtek, hogy versenyeiket mennél könnyebben és biztosabban nyerjék meg. Friend erős ellenfélre csak a gátfutásban akadt, ahol Kovács Nándort (B.B.T.E.) csak erős küzdelem után tudta mellszélességgel a második helyre szorítani. Daczára annak, hogy az amerikai athleták nem fejtették ki teljes tudásukat, tanulni mégis tanultunk tőlük. Stílusuk tökéletes, különösen Lightbodyé, kinek szabályos lélekzetvétele, egyenletes könnyed futása még a laikust is megvesztegeti. Futás közben felsőteste teljesen nyugodtan marad és karjaival is, kissé szögbehajlítva, csak a legkevesebb munkát végzi. Lábtempója Speidl Zoltánra emlékeztet.


Friendnek inkább a távolugrásában gyönyörködtünk. A gátakat ugyszólván páros lábbal veszi, miáltal ugrásai egy-egy távolugrásnak tűnnek fel. Mi azonban Kovács tempóját jobbnak tartjuk.
A többi versenyszámról szólva meg kell említenünk a magasugrást, melyben – örömünkre – Dr. Gönczy Lajost is szerepelni láttuk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A BEAC címere Kováts Nándor, Magyarország 1905. évi gátfutó bajnoka
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98