Dtum
Login with Facebookk
1906 | Október

Ipari kishírek

Magyar óraipari termelő-szövetkezet czég alatt Budapesten szövetkezet alakult, melynek czélja közös üzemműhely létesítése tömegesen előállítható órák gyártására és eddig nálunk nem készített órák előállításának előmozdítása.

Az igazgatóság tagjai: Balla Dávid , Herpy Arnold, Huber Ede, German Gyula, Mönnich Emil és Palasovszky Ödön. A Budapesti ásványolajgyár rt. igazgatói, Berg Adolf és Berg Henrik, lemondtak állásukról és Weiss Gyula eddigi czégvezető lesz meghiva igazgatónak, aki nem foglalja el ennek folytán igazgatói állását a Steama Romana petroleumtársaságánál. 


A Magyar festékgyár rt. alapítása érdekében az alapitók okt. 4.-én az Országos magyar gazdasági egyesület tanácstermében értekezletet tartanak.


Kókuszzsír-gyár Budafokon

Schmidl Sándor és fia czég Budafokon létesiti már hosszabb idő óta tervezett kókuszzsír-gyárat, melynek fővállalkozója Csimár Károly építőmester. A gyár vasbeton mennyezetének építésével a Magyar vasbeton építési vállalat (Kemény és Tisza) budapesti czéget bizták meg. 


A Váczi hengermalom rt. szept. 3-án tartott rendkívüli közgyűlése az alaptőkének 500.000 k.-ra való felemelését határozta el, mely összeg már teljesen be is van fizetve.

Egyszersmind az igazgatóság tagjaivá megválasztattak: Gosztonyi Tibor, Gindrich József, Huber József dr., Laszkári Gyula id., Miltényi Aurél, Muslay Gyula, Nagy Sándor, Serényi János gróf., Schweitzer Lipót, Székely Mihály és Zádor János dr. Az igazgatóság a Pesti hengermalom társasággal 13 év óta fennállott üzem-és üzletvezetési szerződést felbontván, az üzletvezetést maga vette át. 

Uj czementgyár Szárazvámon

A Szárazvámi kréta-, mész- és kőipar rt., hir szerint, portlandczement gyárat akar létesíteni, 4500 kocsirakomány termelőképességgel. 


Uj faipari vállalat Beregmegyében

A Schönborn-Buckheim-féle uradalom mintegy 25,000 holdnyi bükk-erdőit a bécsi Fakereskedelmi rt. több budapesti fakereskedő czéggel 7 millió koronáért megvette és kitermelésükre Szolyván és Polenán gyártelepeket fog létesíteni. 

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Újsághirdetés. Max Böhnel Rosskopf Patent A bélapátfalvi portland cementgyár r.t. Bélapátfalvi cementgyári tó
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98