Dtum
Login with Facebookk
1907 | Április

Bombarobbanás Konstantinápolyban

Konstantinápolyból jelentik, hogy a perai főuton az angol iskola és az ottiamán bank fiókjával szemben a Bon Marchais nevű franczia áruraktár közelében nyolcz óra után bombarobbanás történt, szerencsére olyan időben, a mikor a forgalom már sokkal kisebb volt.

 

Ha a bomba egy órával korábban robbant volna fel, az áldozatok száma sokkal nagyobb lett volna. Eddig még nem sikerült megállapítani, honnan dobták a bombát. Azt hiszik, hogy az egyik ház emeletéről dobták le.

 

A bombaszilánkok vizsgálata kiderítette, hogy a bomba hazai gyártmány volt és klórsavas káliummal volt megtöltve. Az eddigi vizsgálat szerint 12 ember sebesült meg. Néhány könnyebben sebesült valószínűleg nem akart a rendőrségen jelentkezni. A szomszéd házak ablakai közül többen bezuzódtak. Más anyagi kár nem történt.

 

A sebesültek között van Geesoglu Andon bej, egy gazdag család sarja, a ki évet óta tagja a Yildiz titkos rendőrségének. Nevezett már ismételten hőse volt több misztikus afférnak. Minthogy már több ízben kíséreltek meg merényletet ellene, valószínűnek tartják, hogy a merénylet ez alkalommal is ő ellene irányult.

 

Szakácsát, aki ellen gyanu merült fel, letartóztatták. A merénylet motívumáról különböző verziók vannak forgalomban. Egyik hír szerint bosszu műve volt a merénylet, minthogy a magánosok, valamint az örmény bizottság Andon bejt már több ízben megfenyegette.

 

Politikai indokok ki vannak zárva. A merénylet után elterjedt azon hír, hogy ez alkalommal is a Brusszába száműzött Fehim basa keze van a játékban, aki már több ízben inszinuált ily fajta merényletet nem nyert beigazolást. E hír tisztán Femin basa rosz hírére vezetendő vissza.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98