Dtum
Login with Facebookk
1907 | December

A kis spanyol trónörökös

A spanyol királyi pár hét hónapos kis fia már tengeren is utazott. A szülei elvitték Angliába, a világért se hagyták volna odahaza, pedig valószínűleg jó gondviselésben részesült volna ott is.

 

A kis trónörökös – ahogy képünkön is látjuk – nem épen szép gyerek, de erős, egészséges fiucska, aki természetesen szemefénye királyi szüleinek és, reménysége egész Spanyolországnak.

 

A kis királyfiunak saját lakosztálya van a madridi királyi palota napos oldalán. A lakosztály hat szobából áll; van benne nappali és háló szoba, ebédlő, fürdőszoba, cselédszoba és – dolgozószoba, amelynek ugyan még nagyon kevés hasznát veszi a kis trónörökös.

 

A szobák berendezése persze nagyon czélszerű. Nincsenek benne sarkok, ahol a kis fiu megüthetné magát, az ablakon vasrács van, a szobában minden holmi fehér és mosható, mert a tisztaság a kis királyfi nevelésének legfőbb szempontja.


Elképzelhető, hogy mennyi udvarhölgy, dada, doktor és szolga örködik a kis trónörökös jólléte fölött. Amellett a királyné csak a legfontosabb esetekben hagyja egyedül a kis fiát. ( Tanulhatna tőle nagyon sok nagyvárosi asszony! ) De azért nem kényeztetik el a kis királyfit. Az édesanyja angol asszony, aki gyermekét is angol módra akarja nevelni.


A trónörökös abban a kis ágyban alszik, amelyben annak idején az édesanyja és nagyapja feküdtek. Eredetileg hatalmas csipkemennyezet borította az ágyat és két faragott angyalszobor koronát tartott az alvó gyermek fölé. A királyné azonban eltávolította ezt a sok czifraságot, mert félt, hogy összeesve, a kis gyermeket megsérthetnék. Hiába, a királynék is csak anyák!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98