Dtum
Login with Facebookk
1907 | Február

Nagy utczai vasúti szerencsétlenség New-Yorkban

Február 16-án este New-York városban szörnyű baleset történt, mely igen sok emberáldozatot követel.

 

A közuti vasutak hazatérő külvárosi lakosokkal telt egyik villamos vonata a Webster-Avenue és a 205-ik utcza keresztezésénél kisiklott.

 

Az első hírek szerint a halottak száma 50, a sebesülteké 200 volt. Későbbi táviratok szerint a halottak száma husz, a sebesülteké harmincz volt. A szerencsétlenséget síntörés okozta.

 

A vonatban többnyire üzletemberek ültek, kik az irodai órák után külvárosi lakásuk felé utaztak. A kocsik, a mikor lezuhantak a töltésről, meggyultak. Az utasok egy részét a zuhanás ereje azonnal megölte.

 

Azok, a kik életben maradtak, a kocsi közé szorultak. Az első vészjelre mentők és tűzoltók nagy számmal érkeztek a szerencsétlenség színhelyére. A központi pályaudvarról a legnagyobb sietséggel kórházi vonatot küldtek ki, melyben a sebesülteket elhelyezték. A halottakat egy közeli színbe vitték.

 

A villamos forgalmat az egész vonalon beszüntették. A halottak egy része annyira megcsonkult, hogy lehetetlen őket felismerni. A csőcselék a szerencsétlenség színhelyére tódult és az áldozatokat ki akarta rabolni. A rendőrség azonban közbelépett és elűzte őket.

 

A szerencsétlenség másik oka, hír szerint az, hogy a vonat egy kanyarulatnál tulságos menetsebességgel haladt előre. Az utolsó 4 kocsi, a melyen 150 utas ült, felborult. A vasút ezeket mindtegy 300 méternyire hurczolta maga után, miközben a kocsik teljesen összezuzodtak.

 

Négy holttest a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. Az utasok közt sok asszony és gyermek volt, kik egy new-yorki hangversenyről tértek haza. A holttesteket nem lehet felismerni. Nagyon kevés utas menekült komoly sérülés nélkül.

 

A menekültek kivétel nélkül azt állítják, hogy a vonat szokatlan sebességgel haladt. A szerencsétlenség tulajdonképeni okát még nem tudták pontosan megállapítani. A halottak száma a legutolsó megállapítás szerint 25, sebesülteké 76.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98