Dtum
Login with Facebookk
1907 | Január

A kenyérről

Sok vita folyt már arról, hogy melyik kenyér egészségesebb, a lágy kenyér-e, avagy a száraz?

A felelet nagyon egyszerü.
Egyenlő suly mellett a száraz kenyérben több a tápláló-anyag, mint a lágy kenyérben, mert elpárolgás utján sok vizet veszitett; csakhogy a száraz kenyér egyszersmind az illatát is elvesztette. Már pedig az elfogyasztott táplálék annál könnyebben emészthető, minél izletesebb volt és minél jobban csiklandozta a szaga inyünket. Tehát a száraz kenyér nem annyira emészthető, mint a lágy.

A míg az iz és a szag hiánya az erősebb idegrendszerü szervezetre nézve nem nagyon hátrányos, addig a tulfinomult idegzetü ember gyomrára nézve határozottan káros lehet, mert emésztő képességét lefokozza. Ez utóbbi esetet gyakran tapasztalhatjuk némely gyermeknél, miért is az anyák, nemcsak takarékossági szempontból, de gyermekük egészségére való tekintettel is, inkább a lágy kenyeret választják.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Kenyérsütés. Szakítás Kenyérsütés. Kenyerek a kemencében
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98