Dtum
Login with Facebookk
1907 | Január

A Ferenczvárosi Torna Club staféta csapata

A Ferenczvárosi Torna Club négyes staféta csapatát mutatjuk be t. olvasóinknak, abban az összeállításban, melylyel a M.U.E. karácsonyi versenyén oly fényes győzelmet aratott 6 ellenfele ellen, legyőzvén a M.T.K.: (Rády – Hendl – Hajós Henrik – Halmay Zoltán), az O.T.E. : (Dr. Biegelbauer A. – Kugler – Pocz – Zsoldos). a Wiener Sch. C. Austria (Stainer – Freud – Orlik – Bernhardt) csapatokat. A F.T.C. fiatal uszó multja daczára, olyan erőkkel rendelkezik, kikből akár vegyes nemű, akár sprint staféta-versenyekre ugyszólván az egész kontinensen veretlen csapatokat válogatott össze.

 

A F.T.C. staféta csapatai eddig is páratlan sikerrel dicsekedhetnek. Váczi Imre és Olasz Andorral kombinálva megnyerték a M.A.Sz. olympiai próbaversenyét (mell-, hát-, magyar-uszás) a Balaton U.E. versenyén a négyes staféta-versenyt: (mell-, hát-, oldal-, magyar-uszást), a B.A.K. hármas staféta-versenyét (mell-, hát-,magyar-uszást), a M.U.E. négyes staféta-versenyét (mell-, hát-, oldal-, magyar-uszást), a Diana-díjat Bécsben (mell-, magyar és oldal uszást), az Eugen Wolf-díjat Bécsben (gyors- és buvár-uszást). Mindezekhez hozzájárul még a F.T.C. sprintelő gárdájának kiválósága: (Donáth – Olasz A. – Olasz P. – Tobiás), kik egymásután aratott egyéni sikereikkel beigazolták, hogy olyan klasszist képviselnek, hogy még sprint csapat-versenyekben is biztos győzelem sikerével vehetik fel a küzdelmet a kontinens bármely gyorsuszó stafétájával szemben is. A képen feltüntetett négy fiatal jeles uszó közül:


Donáth már három éve szerepelt és mint kitűnő sprinter és hátuszó csak a F.T.C.-nak színeiben aratta győzelmeit. 50 yardig állandóan 1/2 mp-ig megközelítette Halmay Z. rekordjait. Vozlauban, Bécsben (Eugen Wolf-díj , 68 m-es távon könnyen verte ellenfeleit.


Nagy József a F.T.C. egyik legrégibb uszója, sokszor segítette a diadalra a staféta-csapatát. Egyébként mint kitartó hosszutávuszó is feltűnt. Legutóbb 804 1/2 m. versenyben 12 p. 5 mp. kiváló idő alatt győzött.


Fühl József egész fiatal erő, alig hat hónapja versenyez. A F.T.C. neveltje, ideális termete kiváló uszónak predesztinálja. Kiváló melluszó is.


Tóbiás Zoltán a csapat legtöbb diadallal dicsekvő tagja. Olympiai kiküldött. A „Prágán át” rendezett uszóverseny győztese. Közép- és kiváló hosszutávuszó. Legnagyobb sikereit az oldaluszásban érte el, melyben rövid szereplése óta nem akadt legyőzőre.


A F.T.C. uszógárdájával a versenyzés terén elvitázhatatlanul hegemoniát biztosít magának, mit igazol azon körülmény is, hogy a legutóbbi versenyen kilencz első díjat nyertek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98