Dtum
Login with Facebookk
1906 | November

A „Magyar Uszó Egyesület” IV-ik nemzetközi uszóversenye

Előkelő és nagyszámu közönség előtt folyt le a M.U.E. jól sikerült versenye. 14 év óta, állandóan a nemes ügyhöz méltó működéssel igyekszik ez az egyesület versenyeket rendezni s ez idő alatt mindig elismerést és becsülést is aratott, mert eredményeket tudott produkálni. A verseny maga, a legmesszebb menő preczizitással, gyönyörű küzdelmekkel és kitűnő eredményekkel folyt le.


Bár külföldi nevezések történtek, mindamellett kedves osztrák szomszédjaink teljes távolmaradásukkal tüntettek. Ez alkalommal került döntésre a M.A.Sz. megbízásából Magyarország plunging ugró bajnoksága, melyet a tavalyi győztes Römer Károly (M.U.E.) két ellenfelével szemben nagy könnyedséggel nyert. A tavalyi rekordját elérni training hiányában nem volt képes; mellette elsőrendű erőnek e nemben Holub József (M.A.F.C.) mutatkozott, míg a harmadik és negyedik helyre szorultak gyenge klasszist képviselnek.

 

Nagy érdeklődés nyilvánult Donát – Onody találkozása elé. Ez utóbbiról hívei training alkalmával mutatott formája alapján nagy meglepetést jósoltak, ami tényleg be is igazolódott, amennyiben szép küzdelem után rövid karcsapással győzött. Brucknernek; a 400 méteres főversenyben elért kitűnő ideje arra enged következtetni, hogy vagy a pálya hossza nem felelt meg a méretnek vagy tényleg oly jó formában van jelenleg, mely a bécsi leverésért kárpótolhatja. A staféta-versenyt a favorizált Ferenczvárosi T.C. ellenében a „Balaton” nyerte meg, míg az ifjusági staféta versenyben a M.T.K. stafétája nagy könnyedséggel győzött. A verseny a legnagyobb preczizitással folyt le a Rudasfürdő férfi uszodájában.

 

Budapest, 1906. nov. 4.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98