Dtum
Login with Facebookk
1907 | Január

Felkészülés az evezési szezonra

A vérbeli evezősök a szitáló eső és hűvös szél daczára már kimerészkednek a vízre, hogy egy kis előtraininget vegyenek a jövő küzdelmeihez.


Sajnos, a legnagyobb valószínűség szerint ismét csak párharczokra van kilátás! Ismét csak a Duna és a Pannonia tesznek versenyzési szándékra valló előkészületeket, amelyek főleg uj versenyhajók megrendeléséből állanak.


Manno Miltiades, a legkiválóbb magyar scullista, művészi elfogultsága miatt nem szándékozik az idén skifftrainingbe lépni s így a gyengébb klasszisnak máris több alkalma nyílik képességeiről tanubizonyságot tenni.

 

A Pannonia megerősíti senior-négyesét Wampetich-el, esetleg Mannoval is és a – Manno, Hantzinger, Wampetich, Kirkchnopf, - minden tekintetben elsőrendű négyest ki akarja küldeni a német vizekre, ahol azok a Hellas csapatán szándékoznak revancheot venni.


Először azonban itthon kell győznie, ami nem csekély feladat, mert a Duna négyese, - előre láthatólag, - nem lesz rosszabb a Pannoniánál. Az „Evezős Szövetségnek” természetesen majd megint csak a márcziusi vagy melyik közgyűlésén fog eszembe jutni, hogy mégis lesz majd majd néhány verseny, de nem lesz - versenyző.

 

És hagyományaihoz híven keseregni fog és tanácsot kérni, - de szokása szerint – nem fog semmit se cselekedni. Ha a szövetség nem akar tenni, ugy vonuljon vissza és engedje át helyét olyanoknak, a kik akarnak is, meg tudnak is működni. Azt hiszi talán a szövetség igazgatósága, hogy neki nem szabad márczius előtt foglalkozni, illetve törődni a versenyügyekkel? Ha igen, akkor nagyon téved. Most kellene már intézkedéseket tennie, most amikor még csak a kissé vakmerő de – komoly munkára elszánt evezősök keresik fel csónakjaikat, hogy több mint egy hónapi pihenés után ismét hozzáfogjanak stylusuk javításához. Ha a tavaszi nap meleg sugarai kicsalják a „vasárnapi” evezősöket is a vízre, akkor már elkésett a szövetség az ő intézkedéseivel, mert reménynyel kecsegtető trainingról akkor már szó sem lehet.


Ismételjük: most fogjon munkához a szövetség, most, amikor kínálkozik az alkalom az általunk megpendített és kifejtett eszme keresztülvitelére; a magyar reprezentatív csapatnak a Henley-regattára való kiküldetésére. Most, amikor az evezős körök igaz örömmel fogadják az eszmét s mindenütt belátják annak életrevaló voltát, most vegye a szövetség kezébe az ügyet és a terv végrehajtásával mutassa meg, hogy a magyar evezős sport érdekeinek igaz intézője és hű védelmezője.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Pannónia Evezős Club veretlen nyolcasa Manno Miltiades a bajnoki versenyben
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98