Dtum
Login with Facebookk
1907 | Június

Furfangos koldusfiu

Egy newyorki rajzoló vetette papirosra ezt a képet, mely igen jellemző jelenetet mutat az amerikai utczai életből. Egy koldus fiucska furfangos tervet eszelt ki jövedelmének gyarapítására.

 

Nem elégedett meg azzal , amit a jószivű emberek a maguk jószántából adtak neki alamizsna gyanánt: többet akart s amerikai élelmességgel sikerült is egy ideig ”rákényszeríteni” a járókelőket , hogy sűrűbben osztogassák neki az aprópénzt.

 

Rémítően csuf álarczot tett képére s amikor észrevette , hogy egy-egy nő közeledik kis gyermeket vezetve maga mellett, nyomban odaszaladt elébe:


- Adjon valamit lady, mert mindjárt elviszem a pokolba azt a kis leányt! – kiáltotta ekkor elváltoztatott , félelmetes hangon.


A nő mellett levő gyermek ilyenkor nagyon megrémült s kiáltozni kezdett attól való féltében, hogy a csuf arczu fiu csakugyan elviszi a pokolba.

 

Képünk egy ilyen jelenetet ábrázol. A nő mellett levő kis leány remegve buvik hátra , míg az álarczos fiu előre tartja a tenyerét, hogy pénzt tegyenek belé. S el is éri a czélját. Adnak neki gyorsan, csak menjen egyedül a pokolba s ne rémitgesse a szegény gyermekeket.

 

Igazi amerikai értelmességre vall a koldus fiucskának ez a furfangos ötlete. Ebből a fiuból még valaha milliomos lesz!

Megosztás:

A cikkhez 16 hozzászólás kapcsolódik!
A hozzászólások megtekintéhez kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98