Dtum
Login with Facebookk
1907 | Március

Koburg Klementina herczegnő temetése

Bécsben a király, a főherczegek és főherczegnők, a Kóburg herczegi család tagjai, a bolgár fejedelem jelenlétében, valamint a német császár, az angol király, a czár, a pápa, az olasz, spanyol, szász, portugál, román és szerb királyok, a bajor régensherczeg, a török kormány képviselőinek, számos bolgár küldöttség, az udvari főméltóságok, Aerenthal báró külügyminiszter, Burián báró közös pénzügyminiszter, Zichy gróf Ő Felsége személye körüli miniszter, a horvát bán és a diplomácziai kar tagjainak, valamint számos más személyiség részvételével február 20-án délután négy órakor szentelték be Klementina herczegnő koporsóját a Kóburg-palota dísztermében.

 

Miután a király megjelent, a pápa képviseletében megjelent pápai nunczius nagy segédlettel beszentelte az elhunyt herczegnő koporsóját. A gyászszertartás befejeztével a király újból részvétét fejezte ki a bolgár fejedelemnek, a kóburgi herczegnek, úgyszintén Klotild főherczegnőnek s ezután eltávozott a palotából.

 

A bolgár fejedelem és a család többi tagjai ezután az idegen államok uralkodói és kormányai képviselőit fogadták, a kik megbízóik részvételét tolmácsolták. Fél 7 órakor a herczegnő holttestét átszállították az északi vasut pályaudvarára, ahonnan Kóburgba szállították. A temetés Kóburgban február 21-én ment végbe nagy pompa mellett.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Klementina hercegnő fiatalkori képe Klementina Koburg-Kohary hercegnő
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98