Dtum
Login with Facebookk
1906 | Január

B.T.U. F. Brittania – B. T. C. 6 : 2

A pályát az előző napi havazás és utána bekövetkezett fagy sikamlósá tette. A hideg időjárás daczára is nagy 800 főnyi nézőközönség vonult ki a pályára, mely a várostól meglehetősen távol egy Mariendorf nevű elővárosban fekszik.


Pontban két órakor Müller (Preussen) bíró jelt adott a match megkezdéséhez. A Brittania a játék megkezdése után támad s a küzdelem színhelye jó ideig a B. T. C. térfelében folyik. A 3-ik és 4-ik perczben Brittania sarokrugáshoz jut. Ezután a B. T. C. támad s erős ostromát a német védelem csak kornerek árán tudja feltartóztatni (6-ik és 7-ik perczben.) A B. T. C. védelem erősen előre megy s vigyázatlanságát a Brittania csatársora arra használta fel, hogy balszélsőjének áttörése, majd czenterezése után Klein jobb összekötő révén az első goalt rugja 8-ik p.)

 

A játék attól kezdve változatossággal folyik. Brittania a 10-ik p.-ben ujabb kornerhez jut, mely rendkívül izgalmas helyzeteket teremtett a magyar goal előtt. A 19-ik perczben a B. T. C. valósággal bombázza a kaput. Sélley két ízben, Horváth háromszor lőtt a kapuig, de a labda vagy a goalléczről pattant le, vagy a kapuvédő védte ki mesés szerencsével. Drégely lövését azonban, - mely aztán 3 kiegyenlítő goalt eredményezte, - védeni már nem tudta. A B. T. C. tovább támad s a 12., 16-ik perczben erősen ostromolja a német kaput, közbe két kornert ér el.

 

Az egyik kornert Kisfaludy befejeli, de a kapuvéd az utolsó pillanatban ment. A 34-ik perczben jut a Brittania a vezető goalhoz, mely azonban igen könnyen kivédhető lett volna, ha a magyar kapus tétovázása s a kapuból való elkésett kirohanását nem használja fel a Brittania egy könnyen elért goal megszerzéséhez. (38. p.) A 44-ik perczben éri el a Brittania a 3-ik goalját, mely offside állásból lövetett, de a melyet a játéktér közepén álló kényelmes bíró észre nem látszott venni. Félidő 3:1.


A második félidő elején a Brittania erősen támad, csakhamar azonban kénytelen a támadást ellenfelének átengedni. A Brittania jobb szélsője a labdát megszerzi s átadja a két hátvéd mögött lesben álló társának, ki lerohan és goalt rug. Az eredmény szabálytalan volta oly nyilvánvaló volt, hogy még a Brittania tagjai is hangosan protestáltak az eredmény értesítése ellen.

 

A bíró ügyefogyottsága és látszólagos részrehajlása némileg deprimálta a piros-fehéreket, a következő perczben ismét a B. T. C. támadófél s a 6., 8., 10-ik perczekben kornert rug. A piros-fehérek azután valósággal körülkerítik a Brittaniát, mely szélsőinek cseleivel tud csak az ostrom alól megszabadulni. A 14-ik és 15-k p.-ben ismét kornert rug a B. T. C. A 20-ik perczben Brittania keresztül tör a B. T. C. védelmen, mely figyelmetlenségének levét ujabb goalt bekapással itta meg.

 

A Brittania erősen kihasználni látszott a B. T. C. védelme fogyatékosságát s minden alkalmat megragadott meglepetésszerű támadások keresztül vitelére. A 27-ik perczben a B. T. C. ismét kornert rug. A gyönyörű beadást azonban a piros-fehérek értékesíteni képtelenek. A 30-ik perczben Perry egyedül lerohan s közel a határvonalhoz élesen lő a goal felé. A lövést Izsó a goalba továbbitja. A B. T. C. további támadásaira mindenesetre jellemzők az ujabb kornerek, melyek a 30, 36, 38 és 40-ik p.-ben estek s a 39-ik perczben járt eredménynyel, a mikor Drégely egy ujabb támadás folyamán védhetetlen goalt lőtt.


A bírói szerepet Müller töltötte be. Rövidlátó, indolens, kényelmes bíró s alig hisszük, hogy ő volna Berlin legkitűnőbb bírája, mint az egy mult számunkban közölt berlini hír alapján jelezték.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A BTC (Budapesti Torna Club) Budapesti Torna Club csapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98