Dtum
Login with Facebookk
1907 | November

Lueger a judeomagyar politikusokról

Egy másik körülmény, a mely gyanus színben tünteti fel a kiegyezést, az, hogy a magyar, vagy jobban mondva, a zsidó magyar politikusok megmaradnak régi zsaroló politikájuk mellett. Erre vonatkozólag utal a nem magyar nemzetiségek képviselőivel való hihetetlen bánásmódra, a kiket még erőszakkal is meggátolnak képviselői működésük kifejtésében, valamint az alkotmánybiztosítékok elérésére, a melyet díj gyanánt fizetünk a magyaroknak a kiegyezés elfogadásáért.

 

Előttünk, osztrákok előtt, mondja a szónok, nem lehet közömbös, hogy az isten kegyelméből való apostoli királyból Kossuth kegyelméből való király váljék. Pártja a katonai kérdések ügyében is aggodalmakat táplál. E tekintetben is teljesen megnyugtató nyilatkozatot kér, a mely szerint katonai tekintetben nem fognak több engedményt tenni a magyaroknak. Nekünk osztrák-magyar hadsereg kell, de Kossuth-hadseregre nincs szükségünk. (Helyeslés.)


A magyarok ne sokat fenyegetőzzenek, mert megtörténhetik, hogy még ezt az utolsó kiegyezést sem kapják meg és hogy már most, habár kedvezőtlen auspiciumok mellettt indítjuk ellenük a harczot. Azonban erősen meg van győződve Lueger, hogy különválás abban az értelemben, a mint sokat képzelik, nem fog bekövetkezni.

 

Nem azt mondta: Los von Ungarn! hanem: Los von dieser verrätereschen jedeo-magyarischen Clique!) (El ettől az áruló zsidó-magyar kliktől!) Magyarországtól nem fogunk külön válni, nem fogjuk magunknak a kelet felé való kaput bezáratni. De ha a magyarok harczra akarják vinni a dolgot, akkor mi készek vagyunk ezt a harczot a legenergikusabb és legkiméletlenebb módon végigharczolni. (Élénk éljenzés és taps a keresztény-szocziálisták között.)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98