Dtum
Login with Facebookk
1907 | Október

A Budapesti Posta- és Távirda Tisztviselők Sport Egyesülete országos athletikai viadala

Budapest 1907. október 13.


A fővárosi egyletek közt utolsónak gyűjtötte össze a Posta és TTSE. és MOTESz, vagy ami ezzel egyenlő, az ország legjobb atlétáit, hogy klasszikus számokban erejüket összemérjék. Vasárnap délután nagy közönség előtt a szénatéri pályán folyt le a verseny, mely a rendező egyletnek és MOTESz-nek ezidei számos sikereit öregbitette.

 

Kitűnő rendezésben, gyorsan egymásután következtek az egyes versenyszámok melye atlétáink kitűnő formájáról és nagy állóképességéről tettek tanuságot. Az a nagy fejlődés, mely az őszi versenyek eredményeiben visszatükröződik, a magyar atletikának nagy haladása, a MOTESz. vezetése alatt oly eredményeket produkált, mely a rekordtáblázatunkban ujabb változásokat követel.

 

Bodor Ödön, ki most kétségtelenül a kontinens legjobb középtávfutói sorába tartozik beállította a 800 méteres rekordot. Eredménye kitűnő s tekintve, hogy a pálya 5 fordulós, jobb pályán kétségtelenül jobb eredményt ért volna el. Az év végére ujból formába jöttek a távugrók. Majunke a legtehetségesebb magyar atléta 6.62 méteres ugrása, továbbá a versenyben résztvevő minden atléta 6 méteren felüli ugrása a MOTESz távugró gárda magas klasszisát bizonyítja. Majunke csak utolsó ugrásával volt képes Kováts ellen győzni, kinek kiforrott stylusa és nagy tréningjével szemben természetes tehetséggel rendelkezik. Szorgalmas tréning és stylus elsajátítása hét méteres ugróvá tehetik.


Majunkét, ki a távugráshoz szükséges erős rohammal és magas testalkattal rendelkezik, mely további fejlődésre képesíti. Lichlenckert a 200 méteres síkfutásban jól megérdemelt győzelmet aratott, annak daczára, hogy a 200 méter nem igen megfelelő táv a nehezen lendületbe jövő szívós allrund atlétának. Általános csodálkozást keltett mikor röviddel a 200 m. döntő futam után még 170 cm. ugrott.

 

Gyönyörű verseny volt a sulydobás; mind a három helyezett 12 méteren felül hajított. Dávid veresége Jeschinától, az utóbbinak fejlődését bizonyítja, Dávidot azonban a laza pálya akadályozta képességeinek teljes kifejtésében. Luntzer a diszkoszvetésben ismét 40 méteren felül dobott, míg Paulin a gerelyvetésben bajnoki eredményét javította meg.

 

A 3*200 méteres stafétát a BTC fölényesen nyerte 24.2 átlaggal, a mi eddigi eredményeink közt egyedül áll s mint ilyen, rekordot képez. Az ifjusági versenyek a jövő gárda jó képességei felől adtak bizonyosságot. Steinbeisz Jenő a Postások fiatal tagja szerepelt legszebb eredménynyel, amennyiben a három ifjusági verseny mindegyikét megnyerte.

 

A Postások meetingjén ezuttal ismét az a gondosság ömlött végig, melylyel ez a legnagyobb és legtekintélyesebb egyesületünk versenyeit rendezni szokta. Dr. Henyey Vilmos elnök személyes vezetése alatt különös buzgóságot Németh Andor titkár, Hertzka Rezső a Postások athletikai vezetője és Tömpe Benő fejtettek ki a rendezés körül. Nekik köszönhető a verseny kitűnően sportszerű és gyors lebonyolítása.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A szláv veszedelem A szláv veszedelem
Oroszországnak nem a francia pénzpiac miatt kell a hármas entente....
Nemzetközi kerékpár-verseny Nemzetközi kerékpár-verseny
Nemzetközi kerékpár-verseny. (Budapest, 1906. junius hó 17.) A...
Pay’r Hugó a Wiener Sport Verein birkozóversenyének győztese lett. Pay’r Hugó a Wiener Sport Verein birkozóversenyének győztese...
Olvasóink bizonyára jól emlékeznek arra a heves polémiára, melyre...
Farsang Farsang
Farsang, szánkócsengés, medikusbál, álarcosbál, táncrend: az ember...
Gazdasági ügyek a Ház előtt Gazdasági ügyek a Ház előtt
Január 17-ére egész sereg apró törvényjavaslat volt kitűzve a...
A zsidózás becsületsértés A zsidózás becsületsértés
Garam Vilmos egy peres ügyben ellenfelének ügyvédjét, dr. Szauer...
Sportkedvelő Sportkedvelő
1901 májusában létre jött a Magyar Athlétikai Club hivatalos Lapja a...
Budapest atlétái vezetnek a vidékiek előtt Budapest atlétái vezetnek a vidékiek előtt
Tartalékos csapatok küzdenek a Budapest-Vidék találkozón. Mindkét...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98