Dtum
Login with Facebookk
1908 | Április

A szocziáldemokrata párt beszámolója tevékenységéről

A magyarországi szocziáldemokrata-párt kiadta egy évi működéséről szóló jelentését. A beszámoló széleskörű tevékenységéről s a pártnak nagyarásnyu fejlődéséről tanuskodik. Gyűlések, agitáczió, szervezkedés és újra szervezkedés, mind ennek eredménye és sikere, továbbá pártlapok és röpiratok kiadása s bevételek és kiadások kimutatása: ebből áll a jelentés.


A politikai mozgalom rovatában számot ad a párt a jelenlegi kormány és koaliczió ellen irányitott agitáczió minden egyes mozzanatáról. A választói jog, házaszabályrevizió, az alkotmánybiztosítékok, kiegyezés, kvóta, nemzeti bank, adóreform, „reakczió a népoktatás terén”, továbbá az „alamizsna-törvény”, a „derestörvény”, a „bilincstörvény”: ezek szerepelnek a politikai mozgalmak sorozatában. Elszámol továbbá a szocziálista párt a lakás- és élelmiszer-uzsora, az anarko-szocziálisták, az „ujjászervezettek”, a „nemzeti szocziálisták”, a keresztény szocziálista mozgalom dolgairól.


A jelentés azután áttér a párt megerősitését és szervezetét illető munkának ismertetésére. Elszámol a pártiskola működéséről, továbbá a pártszervezetek keretében házi agitáczióról s a vidéki párt-titkárságok és nagyobb pártszervezetek jelentését is. Bő teret ád a nem magyarajku szocziálisták szervező-bizottságai jelentéseinek is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98