Dtum
Login with Facebookk
1908 | Január

Az Olympiád.

London, 1908. január hó


A sovén angolok arra törekednek, hogy ez az Olympiád, az első, melyet náluk tartanak, arányaiban és sikerében minden eddigit fölülmuljon. A nagy bizottság, mely a legelőkelőbb sportmaneket tagjai között látja, nagy munkáját kitűnően végzi.

 

A Stadion, mely az athéninél jóval nagyobb lesz, a franczia kiállítás közelében épül. Közel kilenczvenezer embert fogadhat majd be s költségei 50,000 fontra rugnak. Ez minden tekintetben ideális sporttelep lesz, melyen az összes olympiai játékok lefolynak majd, kivéve az evezést, korcsolyázást, melyek különleges telepet kívánnak. Azonban gondoskodtak már arról is, hogy ezek hol történjenek. S ez könnyű dolog volt, mert az egyletek versenyeztek, hogy melyiknek pályáját válassza a bizottság. Ujítás, hogy az uszóversenyek is a Stadionban lesznek megtartva. Szemben a királyi páhollyal ugyanis 100 méter hosszu uszómedencze készül.


A versenyzők kiválasztása a tavasszal történik, s kétségtelen, hogy szigeti lakótársaim legkiválóbbjai kerülnek válogatásból ki. Ezeket a munkálatokat az egyes szövetségek végzik majd. Azonban ezenkívül egyebeket is szövetségek teljesítenek az olympiai bizottság felügyelete alatt. Így a footballmérkőzéseket az EFA. rendezi. Az egyesületek gondoskodnak továbbá arról, hogy az érkező versenyzők tréningjüket itt folytathassák.


A fogadásról, elszállásolásról is történt gondoskodás. Azonban egyes országok már most képviselőt küldtek ide, hogy az elszállásolásról gondoskodjék, mert ez nem lesz csekély dolog, tekintve, hogy ugy a kiállítások, mint az Olympiád temérdek idegent csábít majd ide.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98