Dtum
Login with Facebookk
1908 | Június

Olympiai vívópróbaverseny

Amily üdvösnek bizonyult az a gondolat, hogy az olympiádra készülő vívók együtt és közösen trenirozzanak: épp oly fényesre sikerült az olympiai próbaverseny is. Bár az olympiai vívó-bizottság első határozata az volt, hogy a kiküldetéseket az évközben elért eredmények alapján intézi el, mégis tekintettel arra, hogy a tréningben számos egyenrangu erő indult, de meg mert a szokatlan nyári idő is befolyásolta a vívók képességeit; utóbb célszerünek látták, hogy a kiküldetések kérdését próbaverseny utján döntsék el.


A próbaverseny alól három vívó nyert felmentést: Zulavszki Béla, Szántay Jenő, Mészáros Ervin. A próbaversenyen résztvettek: Tóth Péter, Gerde Oszkár, Lichteneckert András, Werkner Lajos, Garay János, Fuchs Jenő, Apáthy Jenő, Dunay Bertalan. Ezek közül Garay János időközben visszalépett, így az ő eredményei végig törültettek.

 

A verseny háromszor 6 tussra ment és teljes 2 hétig tartott, ami nagyban fokozta a versenyzők nyugalmát és a verseny realitását.


A verseny eredménye a következő lett:


1. Tóth Péter dr. (MAC) 7 győzelemmel.
2. Gerde Oszkár dr. (MAC.) 6 győzelemmel.
3. Fuchs Jenő dr. 5 győzelemmel
4-6. Werkner Lajos (NVC.), Földes Dezső dr. (FVC.) Apáthy Jenő dr. (BBTE.) 3-3 győzelemmel.


Minthogy ekként a kiküldetés utolsó két helyéért hármas holtverseny volt, a bizottság ugy határozott, hogy a három egyenlő eredményt elért kiváló vívó között nem rendez ujabb döntő fordulót, hanem mind a hármat kiküldi. Az ekként előállított költségtöbblet fedezéséről maga a bizottság gondoskodott.


A verseny a legnagyobb rendben bonyolittatott le. A versenybiróság Nagy Béla dr. vezetése mellett Zulavszky Béla, Heinrich Aladár, Sötér Gyula tagokkal közmegelégedésre működött. A rendezés munkáját Palotai Kovács Károly nagyon ügyesen végezte.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Mészáros Ervin vívó Tóth Péter tőrvívó dr. Fuchs Jenő vívó
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98