Dtum
Login with Facebookk
1908 | Május

A dánosi rablógyilkosság

A dánosi rablógyilkosságok elleni tárgyalás e héten is még a rendes érdeklődés mellett folyt. Habár a Polónyi-Lengyel per egy kis időre elvonta a közönség figyelmét ettől a borzalmas bűnpertől, melyben már a kihallgatott tanuk valamennyien a czigányok ellen vallottak, a bizonyítékok is mind olyanok, hogy semmi kétség nem férhet ahoz, hogy a borzalmas bűntényt ezek a czigányok követték el, a kik éppen az esküdtszék előtt állanak.

 

A nyomozást vezető csendőrök majdnem mind névleg nevezték a czigányokat, de ezek mindvégig konokul tagadták ugy nemüket, mint származásukat, sőt még azt sem akarták elismerni, hogy valaha jártak Dános vidéken.

 

A czigányok elleni elkeseredés most ismét tetőpontra hágott. A közvélemény hangosan követeli, hogy a czigányügy rendeztessék végre valahára, mert míg ez a kérdés megoldva nincsen, addig a vidéki, különösen a tanyai lakosság örökös rettegésben élhet, mert nem tudhatja, mikor lepik meg a háza táját vad kóbor czigányok, a kik mint a tapasztalatok igazolják, nem elégszenek meg a lopással, hanem nem rettegnek vissza gyilkosságtól sem.

 

A mult heti számunkban már bemutattuk a dánosi vérengzés tetteseinek egy részét, itt a többi tettest mutatjuk be olvasóinknak.

Megosztás:

A cikkhez 5 hozzászólás kapcsolódik!
A hozzászólások megtekintéhez kattintson ide!


Mini galéria
Lakatos Erzsi (Dola), a cigánybanda esze Surányi Márton, a rablógyilkos bnda vezérének a fia Surányi Julcsa Lakatos RRóza a koronatanu, ki a cigányokat leleplezte Kolompár Zelfi (Angyela) Kolompár Buja (Lakatos LIna)
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98