Dtum
Login with Facebookk
1909 | Április

Magyarország mezei futóbajnoksága.

A MASz. mult csütörtökön d.u. rendezte az alagi lóversenypályán és az azt körülvevő mezőkön Magyarország egyéni és csapatbajnokságát.

 

A nagyhangu kommünikék biztosították az atletikai sportunk iránt érdeklődő közönséget, hogy az a versenyt a tribünökről láthatja majd. A közönség azonban csalódott. A verseny 40 perczig tartott, a melyből a verseny csak 13 perczig volt a pályán az látható. Maga a verseny rendezése kritikán aluli volt.

 

A pálya nem volt felszórva, a versenyzőket csak a pályabírák irányították, a czélt megelőző 400 méternél nem volt zászló kitüzve, a czélegyenes egy forduló volt, ugy hogy a versenyzők sohasem tudták, hogy mennyit és mily irányban kell futniok és csak a czélban adták tudomásukra, hogy tovább nem kell futniok.

 

A szövetség által rendezett versenyek mintaképei kell, hogy legyenek a rendezendő versenyeknek, ezen versenyről azonban Isten ments, hogy egyleteink példát vegyenek.

 

Az egyéni bajnokságot Nagy József (BBTE) nyerte meg. Győzelmével méltó kezekbe jutott a bajnokság s e kiváltó MOTESz. atléta tényleg a mezőny legjobb embere volt s Lovassal a második helyezettel szemben 100 méterrel nyerte versenyét. E két MOTESz-atléta ujból bebizonyította nagy felsőbbségét a többi versenyzővel szemben.

 

A csapatversenyt óriási szerencsével a MAC. nyerte a MTK. ellen. Pásztornak, a MTK. futójának 1500 méterrel a czél előtt czipője leesett s így a versenyt fel kellett adnia, pedig ekkor még a MTK. öt futója az első 10 helyen futó atléta között volt. A MAC. így is csak pyrhusi győzelmet aratott, mert a MTK.-t, melyben Pásztor és Lovas II. nem futott, csak hat pontkülönbözettel tudta legyőzni.

 

Említés nélkül nem hagyható, hogy a MAC. csapata, csak az MTK.-ból átlépett Bán és Radóczkynak köszönhette a győzelmét. A MTK. a verseny ellen óvást jelentett be, de miután látta, hogy ez ovást versenyzőinek kihallgatása nélkül akarják elintézni, az ovást igen helyesen visszavonta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Amerikai rövidtávfutók startja Magyarország 1908. évi bajnokai:
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98