Dtum
Login with Facebookk
1909 | December

A Haverda-ügy végtárgyalása

Özv. Haverda Boldizsárné, szabadkai vagyonos asszony gyilkosa: Jánossy Aladár és két vádlotttársa: Haverda Mária és Vojtha Antal szenzácziós bünpörének tárgyalása foglalkoztatta a napokban az ujságolvasó közönséget.

 

A szabadkai gyilkosság előzményei, a gyilkosság elkövetése, a tettes és két vádlott társa közötti viszonynak a nyilvánosságra jutott részletei izgalmasabbak bármely szenzácziós regénynél. Ez nyilvánult meg a tárgyalás iránt érdeklődők sokasága és a napilapok tudósításait mohón olvasók kiváncsiságában.

 

Az érdeklődők véleménye megoszlott a tárgyalás folyama alatt a vádlottak iránt. Különösen mióta Jánossy visszavonta Haverda Mária és Vojtha ellen tett előző terhelő vallomásait. Sajátságos lelkijelenségek késztették Jánossyt arra, hogy Haverda Máriát és Vojthát mint ártatlanokat tüntessse fel az esküdtszék előtt.

 

Ez a beteglelkü, bomlott idegzetü fiatal ember még most is szereti azt az asszonyt, a ki miatt a lejtőn annyira alágurult, hogy gyilkolt. Ezért sokak szivében egy kis szánalmat is tudott felkelteni, pedig egész lénye, multja és bünös cselekedete gyülöletessé tették őt az emberek előtt. Most bünbánóan, testben és lélekben megtörve szenvedi végig a gyilkos lelki gyötrelmeit, mely nem annyira a megbánásban, mint inkább a büntetésből való félelmében nyilvánul meg.

 

Lapunk zártakor még folyik a tárgyalás, uj és uj szenzácziókkal gazdagodva, a melyről bőven gondoskodtak nemcsak a vádlottak, hanem a védőik és tanuik is. Különösen feltünést keltettek dr. Winchkler dr. kir. ügyész és Petrich kapitány ellen felhozott panaszok. A szenzácziós tárgyalás főszereplőinek arczképét ezuttal ismételten bemutatjuk olvasóinknak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Dr. Papp Sándor kir. ügyész Dr. Szalánszky József, a szenzációs bűnper esküdtbíróságának elnöke Haverda Mária, a meggyilkolt leánya Jánossy Aladár, özv. Haverdáné gyilkosa Vojtha Antal bűnösséggel van vádolva Pertich szabadkai rendőrkapitány Dr. Winchkler István kir. ügyész bajusza, akiről azt állítják, hogy egyedül ment be Haverda Mariska cellájába, s virágokkal kedveskedett neki
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98