Dtum
Login with Facebookk
1909 | Július

Magyar Minimax-gyár rt. sikeres indulása

A Magyar Minimax gyár rt. junius 8-án tartotta meg ezévi rendes közgyülését.
Az igazgatóság jelentése szerint a társaság az ország minden részében, a megyei székhelyeken képviseleteket és ügynökségeket létesitett, ezek szervezésének költségeit „szervezési költség” cimen mérlegébe felvette és azt 10 egymásután következő részletben fogja leirni.


Ezek a képviseletek, melyek az illető területre egyedárusági joggal fel vannak ruházva, egy összefüggő szerves egészet képeznek és ezen céltudatos szervezés már is kezdi gyümölcseit meghozni, amennyiben az eladás ma már nem az ügynök véletlen szerencséjére, vagy ügyességére van bizva, hanem egy, az egész országot behálózó szervezet segélyével történik.

Ezeknek a szervezeteknek a felállitása meglehetősen költséges dolog, amennyiben minden megye székhelyén, sőt nagyobb főszolgabirói székhelyeken is költséges bemutatásokat kellett rendezni, de mint az összes kulturállamokban, hol az egyes Minimax-társaságok már az alapvető munkákon és költségeken tul vannak és virágoznak, egyedül célravezető utnak bizonyult, ugy minden bizonynyal az üzletvezetésnek ez a módja Magyarországon is be fog válni.

A társaság az annektált tartományokat is ilyen módon szándékozik szervezni és ennélfogva egy legközelebbi közgyülésen a részvénytőke teljes befizetését fogja inditványozni. Az érdekelteknek megnyugtatására szolgálhat, hogy aránylag nagy „szervezési költség”, mely a mérleg szerint körülbelül ötvenezer korona, nem „gründolási költségek”, hanem befektetés, mely előreláthatólag hasznosnak fog bizonyulni.

Az általános költségek 68,280 K aránylag magas tételében benne foglaltatnak a szabadalmi dijak is, melyeket a Magyar Minimax-gyár rt. a gyártási licencia fejében a törzsgyárnak fizet. A Magyar Minimax-gyár rt. a Minimax Consolidated Ltd. londoni részvénytársaságnak (alaptőkéje 6 1/2 millió) alapitása és részvényei kizárólag ezen társaság tulajdonában vannak és ez a részvénytársaság egyszersmind a Magyar Minimax-gyár rt. egyedüli hitelezője.

Az igazgatóság a közgyülésen mult évi müködéséről részletesen beszámolt, melyből kitünik, hogy a társaság vasutaknak, iparvállalatoknak, gazdaságoknak és kereskedőknek 11,000 darab készüléket szállitott és hogy az eddig Magyarország területére szállitott készülékek 405 esetben lettek tűzoltásnál használatba véve, mely készülékek a gyár részéről dijtalanul utántöltettek.

 

Bemutatott továbbá az igazgatóság néhány eredeti bizonyitványt, melyek igazolják, hogy több esetben emberéletet is sikerült a készülékek segélyével megmenteni.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98