Dtum
Login with Facebookk
1909 | Július

A Vándorkedv Kerékpár Kör hatórás pályaversenye.

Hatórás párosverseny.


Valóságos bucsujáróhely volt julius hó 11-én reggel 8 órától esti 1/2 8 óráig a millenáris versenypálya. E napon rendezte a Vándorkedv Kerékpár Kör nagyszabásu kerékpár- és motorversenyét, melynek fénypontját a délelőtt 10 órakor kezdődő 6 órás motorvezetéses párosverseny képezte.

 

Amilyen ritka a Victoria Regia, ép olyan a Vándorkedv pályaversenyek rendezésében. Hét évvel ezelőtt rendezett pályaversenyt s ennyi idő után most tartott egy minden izében sikerültet. Határtalan fukarsággal vádolhatnók ezért az egyletet, mert tudjuk, hogy anyagi viszonyai megengednék, hogy évenként akár tízszer is, mint pályaversenyt rendező egylet szerepeljen. A Vándorkedvtől elvárja a kerékpársport, hogy sportja érdekében hozza meg azt az áldozatot, hogy évenként többször rendezzen pályaversenyeket.


A közönség már kora reggel a pályára igyekezett, hogy a hatórás versenyt végig szemlélje. Konstatálták, hogy már délelőtt is annyi ember volt a pályán hogy egy jól sikerült délutáni verseny közönségének is beillett volna.


A délutáni közönség meghatványozodott s a délutáni többször megeredt eső semmiben sem ártott a verseny lefolyásának, melynek realitásához kétség nem fér. A publikum élénk figyelemmel kisérte a versenyt s megelégedésének, tetszésének sokszor perczekig eltartó tapssal s szünni nem akaró éljenzéssel adott kifejezést.


A hatórás versenyben öt pár indult. Baráth Ödön, Bienenfeld Manó, - Katzer Ödön, Hegedűs Jenő, - Tóth Gyula, Gröger Károly, - Kiss Sándor, Cser József, - Surányi Ferencz, Giller Tamás voltak azok, kik a versenyben részt vettek.


Végeredmény:
1. Baráth Ödön – Bienenfeld Manó (VKK.) 243,850 km.
2. Tóth Gyula – Gröger Károly (Rákosszentmihály) 232,350 km.
3. Giller Tamás – Surányi Ferencz (Kitartás) 229,200 km.
4. Kiss Sándor – Cser József (Törekvés) 228.700 km.
5. Katzer Ödön – Hegedűs Jenő (VKK.) 227.350 km.


Ezen versenyzők derék munkáját dicsérni felesleges dolog. Az ő akaraterejüket, tudásukat bizonyítja, hogy a hatórás időt könnyedséggel leküzdték. Az öt versenyző pár közül mindegyik külön-külön győzött, egyik sem vesztes, az ötödik párt ép oly mértékben illeti az elismerés, mint az elsőt. S a fényes díjak, melyekkel a Vándorkedv a versenyzőket jutalmazta, munkájukkal közel sincs arányban, nem is lehet, de övék az erkölcsi győzelem s a sportértők elismerése. Az egész hat óra alatt baleset alig történt, két jelentéktelen bukást tudunk csak feljegyezni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Baráth Ödön (Vándorkedv Kerékpár Kör), Lengyelország kerékpárbajnoka 1908-ban Slavia-BD motorkerékpár, 1902 Az első motorkerékpár 1902-ből Kerékpárverseny motorvezetéssel
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98