Dtum
Login with Facebookk
1909 | Június

Ujfajta gázizzófény

Az ismeretes gázizzófénynek tudvalevőleg a gázláng felett alkalmazott „harisnya” a főalkotórésze. Ez a harisnya adja meg a fény erejét, de ugyancsak ezzel a harisnyával va a legtöbb baj, mert alakjánál fogva könnyen szakadozik vagy megtörik, e miatt gyakran kell kicseréni.

A milyen szép fényhatást lehet elérni a „gázharisnyákkal”, ép oly költséges és kellemetlen, hogy ép ez a fényfokozó van a legfőbb esélynek kitéve, mert minduntalan elromlik; egy erősebb léghuzam, megrendülés, ügyetlen lámpakezelés s a harisnya vagy összeomlik, vagy hasznavehetetlenné válik.

A gázizzóharisnyákról tehát csak azt állithatjuk, hogy rendkivül tudjuk a fény erejét fokozni, a világitás nagyon szép, de a kezelés kizárja azt, hogy zavarok ne álljanak be, maga tehát a gázizzóharisnya nem jelenti a tökéletességet.

Sokkal szebb ennél és a gázizzófény használataterén nagy haladást jelent az az ujabb égőtest, a melyet képünkben közlünk olvasóinkkal. A képen látható lámpaégő felett ugyanis teljesen azonos anyagból készült függő szálacskákat alkalmaztunk.

Ezek a fényerőt fokozó szálacskák a lámpa égőjére egy ernyőszerü állványról lógnak le, rendkivül ruganyosak, hajlékonyak. Ezeknek az a nagy előnyük, hogy ha egyik-másik elszakad, ez nem befolyásolja a gázláng nyugodt égését, sőt a fény erejénél szinte észre sem lehet ezt venni.

Az ujfajta égőtestet nem kell annyiszor kicsrélni, a mi által nemcsakidőt, de tetemes költséget tudunk megtakaritani.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98