Dtum
Login with Facebookk
1909 | Május

Az angol északi liga harmadik helyezett csapata, a Sunderland Budapesten.

A folyó tavaszi idény sport eseményeinek egyik legkimagaslóbbika kétségtelenül szombaton és vasárnap játszódott le a millenáris versenypályán, ahol is az angol északi liga bajnokság harmadik helyezett csapata, a Sunderland mutatta be football müvészetét.


Két szép májusi verőfényes délután kedvezett a football-sportnak. Amely ismét ünnepe volt a magyar labdarugásnak és örökre megörökített kettős dátuma. A szerepelt két csapat fényes játéka azok közé a napok közé emeli május 15 és 16-át, amelyeken a magyar football-sport fejlődési processusai vannak fokról-fokra megjelölve. Ismét egy uj határkőhöz értünk. Ujra football-sportunk hatalmas fejlődéséről adhatunk számot. A Ferencvárosi Torna-Clubnak és a Magyar Testgyakorlók Körének a Sunderland ellen való szereplése minden várakozáson felül sikerült.

 

Sunderland – FTC. 3:2 (Millenáris).

 

Az angolok szereplésének első napja várakozáson felül sikerült. A hétköznap dacára óriási közönség jelent meg az angolok játékát megtekintendő. A játék olyan szép, érdekes és amellett izgatott lefolyásu volt, hogy a Sunderland – FTC. mérkőzést méltán számíthatjuk a millenárison lefolyt mérkőzések egyik legérdekesebbikének. Az angol professionista csapat szimpatikus benyomást keltett.


Sunderland: Allan – Foster, Milton – Tait. Thomson, Jarvie – Clark, Low, Brown, Holley, Mordue. FTC.: Fritz – Rumbold, Manglitz – Weinber, Bródy, Gorszky – Weisz, Kucsera, Koródy, Schlosser, Szeitler.

 

Az angolok gyönyörü játékot produkálnak. A magyar csapatot teljes védekezésre szorítják, amely azonban mesésen áll ellen. Körülbelül 30 percig tartott az angolok offenziája. A magyarok is lassan-lassan megszokják a játékot és helyel-közel el-el látogatnak az angol kapuhoz. Egyelőre azonban nem igen jelent nagyobb veszedelmet támadásuk az angolokra, mert a kapu elé érve, mindent elhamarkodnak.

 

A 20. percben jut Sunderland első góljához. Mordue lövését Fritz még kivédi, de Holley éles lövése már hálóba talál. Alig mulik el négy perc, ismét a magyar kapuban a labda. Clarc szédületes lövését kénytelen Fritz kapujába engedni. A két első gól után a tempó lanyhult, a angolok nem játszanak valami nagy energiával. A félidő utolsó részében a magyar csapat mind sürübben jut támadáshoz. Schlossert csak korner árán tudják meggátolni a góllövésben a 35-ik percben. Félidő: 2:0.


Ujrakezdésnél a magyar csapat lép fel támadólag s sarok rugást ér el. A Sunderland viszontámadása a harmadik gólt eredményezi. (6 p.) Az angolok két kornert érnek még el, amely után a zöld-fehérek szebbnél-szebb támadásai következnek. A 30-ik percben Schlosser kiszökteti az angol védelemből Koródyt, aki megszerzi az első gólt. Még meg sem szünt az ováció a siker nyomán, már másodszor akad meg a labda Anglia hálójában. Schlosser lövése kapufát talál ugyan, de az onnan visszapattant labdát Koródy a gólba továbbítja. Mesés küzdelem keletkezik. Az angolok jobban belefekszenek a játékba, hogy gólt érjenek el, de a FTC. mesésen dolgozó védelme minden ebbeli törekvéseiben meggátolja. Bíró: Izsó László (BTC.)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sunderland Association Football Club, Anglia egyik legjobb csapata A Ferencvárosi Torna Club labdarúgó csapata, amely a világhírű Sunderland angol csapattal mérkőzött a Millenáris versenypályán
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98