Dtum
Login with Facebookk
1908 | Május

Manchester United-FTC. 7:0

Az angolok pénteki játéka után, általános érdeklődés nyilvánult a FTC. elleni játék iránt. Az erősebb és gyorsabb magyar csapattal szemben az angol bajnokcsapat nagyobb erőkifejtése volt várható és ez magyarázza meg azt a nagy érdeklődést, mely első sorban abban nyilvánult, hogy 6-7 ezer főnyi nézőközönség jelent meg a millenáris pályán.

 

Az angol csapat különösen az első félidőben megfelelt annak, amit tőle vártak. Vervvel dolgoztak és gyorsan, annál is inkább, mert a FtC játékosai pillanatnyi nyugodalmat sem engedtek. Le kell szegeznünk azt a tényt, hogy a mezőnybeli játék külső képe nem volt olyan, amint az a 7:0 gólarányt indokolttá tenné.

 

A FTC. sokszor és sokat támadott s különösen a mezőnyben igen jól dolgozott. A támadó sor azonban természetszerűleg nem tudott a gól előtt érvényesülni a határozottan és erélyesen fellépő angol védelemmel szemben. A magyar csapat játékerejét lényegesen meggyengítette az a körülmény, hogy az első félidő elején Manglitz, Meredith-el való összecsapás után, lábrándulást szenvedett s a pályát végleg elhagyta.

 

Ugyancsak így járt Weinber a második félidőben s a mérkőzés utolsó 20 percét a FTC. 9 emberrel játszotta le s el kell ismernünk, hogy e 9 emberrel folytatott játék volt a mérkőzés legszebb része.

 

A MU ugyanabban a felállásban játszott mint pénteken a Magyar kombinált csapat ellen, csak a balszélső helyére Turnbull jött.

A FTC.: Fritz-Rumbold, Manglitz-Weinber, Brody, Gorszky-Rónai, Weisz, Korody, Schlosser, Szeidler.

 

A FTC. választ, a MU kezd és azonnal támad, melyből a magyarok Szeidler lefutása révén ellentámadásba mennek át s a magyarok kornert érnek el. Meredith lefutása után, mely szépen beadott labdával végződik Picken balösszekötő lövését azonban Manglitz védi. Az angolok percekig erősen támadnak s közben offside gólt is érnek el.

 

Az első gól a 19-ik percben esik. Meredith leviszi a labdát s bár hárman vannak rajta, a labdát mégis visszatolja a szabadon álló összekötőjének kihelyezve bevágja. A FTC. jut támadáshoz s Weisz erős lövését az angol kapus alig tudja védeni.

A második gól volt a nap legszebb gólja. Meredith 3 m.-nyire a gólvolnaltól csavart lövéssel a kapu jobb felső sarkába helyezi s ugyancsak ő lövi a harmadikat is.

 

A magyarok is lejutnak az angol kapuhoz, de Schlosser beteg lövését a kapus könnyen védi. Manglitz lábrándulás miatt kiáll, s helyét Weisz foglalja el, de azért a magyarok elég gyakran támadnak. A 32-ik percben Turnbull kiszökik, magára szivja a védelmet, majd az üresen maradt centercsatárhoz passzol, ki a 4-ik gólt lövi.

 

A félidő utolsó gólja 11-esből esik. A balösszekötő veszélyes támadását Brody gáncscsal állítja meg. Az angol csatár ügyesen begurul a penalty-területre. A biró észreveszi a csalást, de az angolok erőszakoskodásának nem tud ellenállni és 11-est itél, melyet az angol kapus Moger biztosan küld a gólba. E gól után az egész csapat a lehető legízléstelenebb modorban gratulál a 11-es lövőjének. Félidő 5:0.

 

A félidőt a magyarok erős támadása vezeti be. Az angolok is csakhamar ellentámadásba mennek át s egy pompás kombináció gólt is eredményez, melyet azonban a biró, ő tudja miért, nem ad meg. A mérkőzés kezd elfajulni. Egy ízben a biró gáncs miatt szabadrugást itél az angolok ellen, amiért három angol, Roberts-el élükön szemmel látható jelzéssel inzultussal fenyegetik. A biró kiállitattja őket, de Albion kiváló fiai fütyülnek a biró itéletére. Hosszu tanácskozások után az angol profi-szövetség e kiváló képviselői folytatják a játékot 11-en. Hogy hogyan oldatott meg a gordiusi csomó, ez idő szerint még nem került nyilvánosságra. A publikum rettenetes zajt csapott. Az angolok minden áron gólt akarnak rugni, de a biró mindnet lefuj. Végre is Picken Turnbull által levitt labdát a 33-ik percben menthetetlenül bevágja, s ugyancsak ő kapásból a következő percben 7-re szaporitja a gólok számát.

Biró: Gabrovits Emil (Rambler).

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A Kehrling-Alvarez pár kiesett a wimbledoni küzdelmekből A Kehrling-Alvarez pár kiesett a wimbledoni küzdelmekből
A wimbledoni nemzetközi tenisztorna döntőküzdelmeit az egész világ...
A húszéves Nyugat estje A húszéves Nyugat estje
Az ünneplő Nyugat üdvözlésére a beteg Babits Mihály elragadó...
Osztrák csendőrök a galicziai határon Osztrák csendőrök a galicziai határon
Egyik katonai ujság azt irja, hogy az orosz határőrség túlkapásai...
Vita Andor kitűnő 3000 méteres gyorskorcsolyázó időt futott Vita Andor kitűnő 3000 méteres gyorskorcsolyázó időt futott
A BKE vasárnap reggel gyorskorcsolyázó versenyt rendezett, amely...
A „BBTE” Toldy jubileumi vándordíj-versenye A „BBTE” Toldy jubileumi vándordíj-versenye
Áldozó csütörtökön, május hó 9-én tartotta meg a B.B.T.E. nyári...
Az FTC nemzetközi versenye Az FTC nemzetközi versenye
A svédek startja és néhány bajnokunk bemutatkozása adott díszt az FTC...
Darányi Ignácz jubileuma Darányi Ignácz jubileuma
Tíz éve miniszter Darányi Ignácz és jubileuma alkalmából az egész...
Judit Judit
Hebbel Juditjának aktái nincsenek lezárva. Hetven év múlt el megírása...
Csillogó díszek a karácsonyfán Csillogó díszek a karácsonyfán
Hosszú, végtelenül hosszú volt a délután, a várakozás izgalma sem...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98