Dtum
Login with Facebookk
1909 | Szeptember

A czár Angolországban

A czár, a ki hatalmas birodalmában nehezen, vagy alig találja meg nyugodalmas otthonát, nemcsak Francziaországban, hanem Angliában is vizitelt.

 

Vele volt a családja is, utjában egy flotta kisérte, torpedo-hajók vigyáztak a vizeken, nem szólván arról a sok titkos rendőrről, a kik jóval a czár előtt és mögött ellepték az utvonalat, ugy hogy már csak a felső levegőréteg, meg a tenger feneke volt őrizetlen.

 

A czár az angol királylyal Cowesbe találkozott, a hol Edwárd király nem minden büszkeség nélkül bemutatta a világ legelső és legnagyobb hadi flottáját, az angolt. Az óriási Dreadnoughtok méltóságteljesen állotak fel a messzi tengeren, a czár pedig merengve nézte a hatalmas hajótengert, amelylyel fél Európa partvidékét lehet ostromzár alá helyezni.

 

A czár és Edwárd király találkozása azonban – ugy olvassuk azt az angol lapokban – nem volt oly szivélyes, mint régebben. Az angol közvélemény ugyanis már ráunt a czárra, a kinek birodalmában január elsején el kezd dolgozni a bakó és deczemberben is akad feles munkája.

 

Az angol-orosz feszült viszony persze a képünkön nem látszik meg, mert hisz nemcsak a papír, hanem a fényképező gép is elég türelmes és megörökítette a rövid ideig tartott barátságos együttlétet. Oly barátságosan ülnek együtt egymás mellett, mintha valami dusgazdag ültetvényesek volnának.

 

Pedig a képünkön látható czár ugyanaz, a kiről már megírták, hogy a sokféle fenyegetés, félelem, rettegés tönkre tették az idegzetét. Persze: mindezekről hallgat a képünk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98