Dtum
Login with Facebookk
1910 | Augusztus

Gyilkos merénylet New-York polgármestere ellen

Gaynor Vilmos, New-York az idő szerinti polgármestere ellen egy elbocsátott lámpagyujtogató, Gallegher gyilkos merényletet követett el:

 

A mint a polgármester a „Wilhelm der Grosse” nevű hajóra akart szállani, hogy átránduljon Európába és itt meglátogassa a nagy városokat, hirtelen odafurakodott Gallenger és alig néhány lépésről hátulról fejbelőtte Gaynor polgármestert. A polgármester azonnal eszméletlenül esett össze, de nehány óra mulva magához tért.

 

Az orvosok még nem vehették ki golyót és noha biznak abban, hogy polgármester felépülhet, egyelőre nem merték megoperálni, mert a golyó pontos helyét nem tudták megállapítani. A gyilkost, a ki bosszuból lőtte el a polgármestert, mert azt hitte, hogy elbocsátásának Gaynor az oka, letartóztatták.

 

A merénylő nyakkendőjében értékes gyémánttűt találtak, tehát nem nagy nyomorusága miatt követte el tettét, mint eleinte hitték.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Gaynor J. Vilmos, New-York polgármester Gaynor Newyork polgármestere közvetlenül az ellene elkövetett merénylet után Ez a kép azt a jelenetet ábrázolja, mikor elfogják a polgármester merénylőjét (X-el jelölve), aki nem ellenkezik, sőt némi önhittséget mutat
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98