Dtum
Login with Facebookk
1910 | Augusztus

Vaughan bárónő férjhezmenetele

A fejedelmi pikanteriák története váratlanul ujabb fejezettel gazdagodott. Arról szólott a hír, hogy Vaughan bárónő, igazi néven: Delacroix Sarolta, férjhez fog menni egy francia altiszthez. A hírt kezdetben kétkedve fogadták, utóbb azonban meg lehetett állapítani, hogy a hír a leghatározottabb valót közli.

 

Duriexről különben azt jelentették Brüsszelből, hogy Duriex azelőtt a francia hadseregben mint altiszt szolgált, de már évek óta a bárónő legbizalmasabb emberei közé tartozott. Az emberek sohse tudták róla, hogy miből él.

 

A mikor Vaughan bárónő a Laeken közelében lévő kastélyban lakott, Durieux mint főudvarmestere szerepelt. Iszákos ember volt s gyakran ivott többet a kelleténél. Ilyenkor azután Lipót király automobilján robogott végig Brüsszel utczáin s botrányos életmódja miatt a belga rendőrség figyelmeztette, hogy hagyja el az országot. Akkor Párisba költözött.

 

Még előzetesen történt, hogy Lipót király Vaughan bárónő szobájában találta Durieuxt, a ki sehogy sem tudta megmagyarázni, hogy mit keres ott. A király akkor Durieuxt kikergette a kastélyból, a bárónőnek azonban megbocsátott.

 

A beulincourti kastélyban azután Vaughan bárónő gondoskodott arról, hogy hasonló meglepetés ne érhesse. A kastélyban csöngetyüt rendezett be, a mely azonnal megszólalt, mihelyt idegen érkezett a kastélyba.

 

Vaughan báróné két fia még a bárónő anyjánál van. A két fiut, hír szerint, egy kisebb német fejedelem grófi rangra fogja emelni. Hogy ez a fenti jellemzés Durieuxről mennyiben felel meg a valóságnak, ellenőriznünk nem lehet, de tény az, hogy Vaughan bárónő felvette a Durieuxné nevet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98