Dtum
Login with Facebookk
1910 | December

A szüffrazsettek generálisnője

A londoni szüffrazsettek nagyon komolyan veszik a mozgalmukat. Nem telik el hét, a mikor valamely formában ne adnának életjelt magukról. Utczai szónoklatok, felvonulások, agitácziós népgyülések mindig vannak, mert az a női gárda, a mely a mozgalom ébrentartásáról gondoskodik, fáradhatatlan az ujabb változatok kieszelésében.

 

Egyik legutóbbi utczai tüntető felvonulás alkalmával Drummond aszszony, a szüffrazsett-mozgalom „generálisnő”-je lóháton jelent meg a nagy nyilvánosság előtt és ugy vezette a menetet. Drummond asszony nagyon is komolyan fogja fel a hivatását és vezető szerepét. Egy arczizomrándulás, egy mosoly nélkül ülte meg a lovat, csak néha pillantván hátra, hogy lássa: vajjon rendben jönnek-e utána a hívek?

 

Sőt, hogy a helyzetet valamikép agyon ne üsse a kómikum, nem valami czifra női kalapot tett a fejére, hanem egy egészen komoly külsőt kölcsönző nagy karimáju férfikalapot. Ruházata is teljesen egyszerü, sötét, simaszabásu volt és ha hozzávesszük, hogy Drummond asszony a balzaci koron már régen tul van, elhihetjük, hogy a legkomolyabban tudva a hivatást betölteni.

 

Mögötte jött az egylet zászlósnője, utána a bájos öltözetü dobosnők, ezt követték a szónokok, agitátorok, a hívek. Senkinek sem volt kedve, hogy a tüntető felvonulást megzavarja, mert a szüffrazsettek át vannak hatva mozgalmuk komolyságától és semmikép sem szolgálnak arra rá, hogy kigunyolják őket. Pláne a mióta akad közöttük nehány kiváló – dzsiu-dzsiczu birkozó is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98