Dtum
Login with Facebookk
1910 | December

Apróságok

Széll Kálmánné

 

Széll Kálmánné, született Vörösmarty Ilona, Vörösmarty Mihály leánya a mult héten Budapesten meghalt. Képünk a nagy költő leányát fiatalabb éveiből ábrázolja.

A hírhedtté vált „Hétház” kilakoltatott lakói, a kik lakás hiányában a Gömb-utczában levő ugynevezett „Jancsics”-réten huzódtak meg s a szabadban laktak több napon keresztül. A hajléktalan családoknak pénzt és élelmiszereket küldöttek jótékony emberek. I. jelzett képünkön a hajléktalanná lett asszonyok és gyermekek láthatók, a II.-el jelzett képen élelmiszereket osztanak ki a szerencsétlenek között, a kik nehány meggondolatlan izgatónak az áldozatai lettek. (Saját fényképészünk felvétele.)

 

Emlékoszlop Ököritón


Mult év husvétján Ököritón egy tánczmulatság alkalmával tűz támadt abban a csürben a hol a község és környék fiatalsága mulatott. A tűzkatasztrófának, mint ismeretes, több mint négyszáz halottja volt. A szerencsétlenek sírja fölé, emlékoszlopot állítottak.


Rablógyilkos merénylet


A mult héten vakmerő rablógyilkos merénylet történt a Harminczad-utczában levő Silbermann és társa ékszerész üzletében. Braikoff József, egykor kiváló és vagyonos mérnök, aki időközben nyomorba jutott, beállított az ékszerüzletbe, revolvert szegzett Wiesner Józsa elárusítónőre, hogy azt agyonlőjje s azután az üzletet kirabolja. A revolver csütörtököt mondott, mire a merénylőt ártalmatlanná tették s letartóztatták.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Széll Kálmánné Ököritói emlékoszlop Braikoff Gusztáv
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98