Dtum
Login with Facebookk
1910 | Január

A cementipar modern gyára

A czementipar terén működő gyárak között kétségtelenül első rangu helyet foglal el ez a modern munkára berendezett gyár, mely minden tekintetben még a legfokozottabb igényeknek is meg bir felelni.

A technika legújabb vivmányaival felszerelt gyár X.,  Asztalos Sándor-út 22. szám alatt van, a hol körülbelül 300 munkás dolgozik állandóan a legelőkelőbb művészi izlésről tanuskodó egyszerü és diszes kivitelü márvány-mozaiklapok, mintázott czementlapok, karmantyus betoncsövek és egyáltalában minden más czementáruk, mint szökőkutak, jászolok stb. előállításán.

Legújabban a gyár üzemkörét kiterjesztette, berendezvén egy kőfaragó-műkőosztályt, hol mindennemü kőfaragó és szobrász munkát, mint szabadon függő fő- és melléklépcsőket, pihenőket, lábazatokat, ballustrádákat stb. készitenek karszt, süttői, siklósi vörösmárvány és gránit utánzatokban. A nagy munkaképességű gyár ezenkivül elvállal mindennemű lapburkolásokat és egyéb beton és terazzo munkák kivitelét. 

Általános elismert és méltányolt előnye a gyárnak, hogy a legnagyobb anyagi áldozatoktól vissza nem riadva, jónevű szakemberekre bizta az egyes alosztályok vezetését úgy, hogy minden munka, a mely ebből a gyárból kerül ki, méltán versenyre kelhet izlés és tartósság tekintetében bármelyik külföldi elsőrendű gyár készítményeivel. Főrangu körök lakóházaiban, kórházakban, fürdőkben, mindenütt ifj. Walla József gyármányaival találkozunk. 

De legnagyobb előnyei közé tartozik e gyárnak, hogy olyan nagy szaktekintély, mint id. Walla József, ki az ország határain túl is elismerést vivott ki magának évtizedek szorgalmas munkájával, a gyár vezetőségét nagy tapasztalati tudásával és előkelő izlésével támogatja.

 

Ifjabb Walla József mozaik-, cementáru- és műkőgyára, Budapest.
Iroda: VII. ker, Rottenbiller-utcza 15.sz. Telefon 76-36.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Ifjabb Walla József cementgyára A beőcsényi cementgyár bejárata A gyártelep
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98