Dtum
Login with Facebookk
1910 | Július

Apache a vérpadon

A mult héten vérpadon mult ki a hirhedt Liabeuf, szeges pánczélu gyilkos apach, a kinek nem kegyelmezett meg Falliéres köztársasági elnök.

 

Liabeuf mint ismeretes, tavaly januárban került hurokra. A büntető rendőrbíróságtól több apache-csal együtt őt is fogházra itélték, Liabeuf bosszut esküdött.

 

Mikor kiszabadult, megfogadta, hogy pusztítani fogja a rendőröket és különösen a detektíveket. Bőrszijat csatolt karjára, mellére és derekára. Ezek a bőrszíjak mint képünkön látható hosszu, hegyes aczélszögekkel voltak kirakva. Igy felkészülve ment éjjeli cserkészésre Liabeuf. Veszedelmes pánczélja fölé bő köpönyeget vett.

 

Egy alkalommal egész csapat rendőr hajszát inditott az apacheokra. Ez jó alkalom volt Liabeufnak. Szándékosan elkeveredett az üldözöttek között s mikor a rendőrtisztviselő rávetette magát, ugy átölelte, és magához szorította hogy a rendőrtisztviselő testét átjárták a hegyes szögek. Aztán Liabeuf egy szük sikátorba menekült s onnan lövöldözött a rendőrökre. Egy rendőrbiztost agyonlőtt, 6 rendőrt megsebesített.

 

Az esküdtek halálra ítélték. Hetekkel ezelőtt kellett volna kivégezni, de a forradalmi párt nagy tüntetéseket rendezett és agitácziót kezdett a halálraítélt megkegyelmezése érdekében.

 

A közönség bizonyos rétegeiben is kezdett Liabeuf szimpátiát szerezni. Ebből magyarázható az a szenvedélyes vita, a mely megindult a kérdés fölött, hogy szabad-e Liabeuft a vesztőhelyre vinni. És innen magyarázható az a nagy tüntetés, a mely kivégzése idején a vérpad előtt lefolyt.

 

A rendőrség el volt rá készülve, hogy a kivégzéskor zavargások lesznek. Ezért bekerítette a fegyház épületét. Mégis ezren meg ezren verődtek össze s egész éjszaka a fogház körül tolongtak.


Halálmegvetéssel lépett a vérpadra Liabeuf. Még az utolsó pillanatban is ártatlanságát hangoztatta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98