Dtum
Login with Facebookk
1910 | Március

Magyarország 1910. évi tornász bajnoka

Krizmanich János (BTC.)
Magyarország 1910. évi tornászbajnok csapata a Budapesti (Budai) Torna Egylet.


A magyar testi kultúra fejlődését gyönyörüen illusztrálta az a nagyszabásu disztorna, amelyet a MOTESz. rendezett f. é. február hó 13-án a NTE. tornacsarnokában és amely disztorna a keretében eldöntésre kerültek az 1910. évi tornászbajnokságok.


A harmadik orsz. bajnokság iránti tornászkörökben óriási érdeklődés nyilvánult meg. Nemcsak a fővárosi egyletek készültek lázasan a versenyre, de vidék is. Igy a Kolozsvári AC. a mintacsapat-versenyre küldött egy szép kiképzett csapatot, mely csapat mindenesetre szebb eredményt érhetett volna el, ha nem hiányzik a 7-ik emberük.


A második vidéki részvétel az egyéni versenyben vott. ahol Herczeg István (Szeged) és Szabó Károly (Szombathely) vettek részt, s bár a fővárosi versenyzőkkel szemben nem győztek, de szép reményekre jogosító tehetséget árulnak el.


A bajnoki disztorna két kimagasló eseménye a bajnoki csapat verseny és az egyéni bajnoki verseny lefolyása volt.


A bajnoki csapatverseny lefolyása magas klasszisu küzdelmet eredményezett s jellemzésül elég megemlíteni azt, hogy még az ötödik csapat is elérte a díjazáshoz szükséges előírt pontszámot.


A bajnokság legkomolyabb jelöltje ezévben is a BTC. a tavalyi védő volt, míg legerősebb ellenfelének a BBT. Egyletet tartották, mely egylet hír szerint teljes öt hónapig készült a versenyre mely idő alatt versenyzői sem nyilvános versenyeket, sem a reprezentatív csapat müködésében nem vettek részt.
A verseny eredménye igazolta a Budaiakról terjesztett jó híreket; mult évi legyőzetésükért sikerült revanchot venni legyőzőiken a Budapesti Torna Clubon, mely ezuttal is a legerősebb ellenfélnek bizonyult.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98