Dtum
Login with Facebookk
1911 | Augusztus

Dr. Hindhede étkezési rendszere

Régi igazság az, hogy a jól teritett asztal örömeit csakhamar keserüség váltja fel, mert az, a ki tulságosan jóllakik, inyenczkedik és nem követ semmi rendszert, előbb-utóbb megadja az árát egészsége pusztulásával. Dr. Hindhede dán orvos rá is mutatott azokra a veszedekmekre, a melyek a husevésben és a – jóllakásban rejlenek.

Statisztikai és fiziológiai, valamint pathológiai adatokkal igazolta, hogy az emberi szervezetben a husevés következtében rengeteg sok mérges anyag halmozódik fel, megromlik az ember vére, szervei tönkremennek és gyomorromlás következtében elpusztul, elsenyved az ember öszszervezete.

Ellenben ki tejjel, könnyü kenyérrel, növényi zsiradékokkal, gyümölcscsel és főzelékkel él, de csak ugy, hogy tul nem laktatja magát, az megóvja magát, szervezetét és szerveit a husevés, ivás, tullakás káros utóhatásaitól és olyan vasegészségre tesz szert, mint pl. a képben bemutatott Madsen Frigyes dán kertész, a ki napi husz, huszonöt fillért költ élelemre és ez éppen elég, hogy aczélos egészséghez jusson és szervezetét is óvja.

Dr. Hindhede dán orvos ismertetett étkezési rendszerének nemcsak egészségi szempontokból van nagy előnye, hanem megérdemli a figyelmet az anyagiak szempontjából. Mert ha elgondoljuk, hogy napi husz – huszonöt fillér kiadás elég a jó egészség megóvására, étkezésre, akkor ennek a rendszernek követése mellett egészségre és anyagi jólétre tehetünk szert.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98