Dtum
Login with Facebookk
1911 | Február

Egy kinai trappista kolostorból

A térítés munkája az ujabb időkben. Kínában nagy eredménynyel jár, a minek az a magyarázata hogy a nagyhatalmak a Kínával való nemzetközi érintkezés feltételéül kikötötték, hogy a hittérítők müködésének sehol akadályt ne gördíttessék. Igy azután a katolikus és protestáns hittérítők a nagyhatalmak hallgatólagos védelme alatt térítgetik azokat a kínaiakat, a ki Konfucse tanait hajlandók megtagadni.

 

Legtöbb eredménynyel jár természetesen a katholikus hittérítők munkája, miután a katolikus vallás misztériumai közelebb tudnak férkőzni a kinaiak kedélyéhez. Hogy milyen eredménynyel jár a katolikus hittérítők munkája, az is bizonyítja, hogy Pekingtől néhány óra járásnyira a franczia trappisták rendházat alapítottak, a hol ez idő szerint nyolcz franczia trappista barát és ötven kinai szerzetes él.

 

A kinai származásu trappisták minden tekintetben ugyanolyan szerzetesi életet folytatnak, mint a nyolcz franczia. A kinai trappisták szerzetesi életéből két igen érdekes képet mutatunk be. Az egyik kép egy csoportkép, a mely a franczia azármazásu és a kinai eredetü szerzeteseknek egyik csoportját ábrázolja. A másik képen a rendház olvasó- vagy elmélkedő-terme látható, a hl a szerzetesek nagy könyvekből olvassák a szentek és a remetékk meg az egyházatyák életét.

 

A kinai trappisták rendházát igen sok kinai keresi fel, de természetes, hogy a rendház tagjainak száma meg lévén határozva, csak kevesen jutnak be a szerzet tagjai közé. Ez okból a kinai trappista szerzet elhatározta, hogy számos ujabb rendházat fog alapítani, hogy a szerzeteseknek jelentkezőket elhelyezhesse.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98