Dtum
Login with Facebookk
1912 | Április

Rugby-mérkőzés Budapesten

Tavaly télen történt, a mikor a magyar válogatott csapat hódító körutjának első állomására, Párisba ért. Elkápráztatott bennünket a Féte de Noéle bűbájos sokszínűsége, a fényárban uszó igazi Páris szédítő forgalma, a fülünknek idegenül hangzó lármás utca. Órákhosszat az utcán kóboroltunk.

 

Egy-két napig gyönyörű időnk volt, aztán beborult az ég és ömlött az eső. Sár és lucsok volt Páris. Hát még Páris környéke, mert arra is jártunk. Arrafelé is volt érdekes látni való. A Racing club de France óriási arányu pályáján aznap folyt le a francia-ír nemzetközi rugby-mérkőzés. Csak ugy faltuk a játékot, mintha legalább is értettünk volna hozzá.

 

A játékosok közül egy páran elhatározták, hogy hazajövet szerveznek csapatokat és megalakítják a rugby-szövetséget. Különösen a Franzstadt játékosokat szállta meg a rugby-ihlet. És hogy el ne felejtsék valahogyan a játékot, a pályán kifelémenet demonstráltak is mindjárt. Weinber sapkája volt a rugby-labda és az dobálták a sártól átázott füves pályán. Schlosser, Révész és Weisz Feri. Még scrummage-tolongást is rendeztek.


Ezek a kedves jelenetek jutnak az eszünkbe, a mikor olvassuk, hogy „Az Est” megrendezi az első bemutató mérkőzést Magyarországon. Végtelenül érdekes és változatos játékot lát majd a magyar közönség. A legdurvább játékot, amelyet a legfairebbül lehet játszani és egyuttal a legártalmatlanabbat, amelyet a legdurvábban lehet játszani. Ezuttal két olyan csapat fogja azonban a rugbyt bemutatni, amelyek ugy technikai tudásuk és a játékosok intelligenciája révén képesek a rugby összes szépségét demonstrálni.

 

Az egyik csapat neve Rugby Park Football Klub. Főleg tengerésztisztekből áll. Az ellenfél játékosai Oxford és Cambridge legjobb játékosaiból kerültek ki. Nyolc angol katonatiszt is szerepel a csapatban. The London Nomads elnevezés alatt játszanak.

 

Az angol Rugby Union, a mely azért küldi a kontinensre a két csapatot, hogy a rugbynek híveket szerezzenek, egy serlegmérkőzéssel hozta kapcsolatba a kontinentális turát. A csapatok egy-egy mérkőzést játszanak Prágában és Bécsben és kettőt Budapesten. A négy mérkőzés összeredménye dönti el a serleg sorsát. A két mérkőzés a Millenáris pálya lesz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98