Dtum
Login with Facebookk
1912 | Augusztus

Képes oldal

A divat kinövései

Két eredeti divatképet mutatunk be. Mintha az olasz komédia Colombiája és Arlecchinettája jelent volna meg előttünk. A jövő irányt akarják bemutatni, de remélhetőleg tulzottan. Nagyon nehéz reájönni e ruhák varázsára; háromféle csik tarkázza az egyik toilette-et, selyem és fátyoldisz, kabát, mely el nem fed semmit, hanem csupán a szinek káoszát tökéletesiti. Lakk czipő fehér pántokkal, a nyak körül tollbodor, melyet a kondorkeselyü is megirigyelhetne, a kalap pedig nem egyéb egy gázfellegek sulya alatt legörnyedő szövetkorongnál. Párja sem marad el mellette, igazán nehezen állapitható meg, hogy e ruha mely részében rejtőzik a jó izlés!

Párisi divathóbortok


A nyári hónapokban lezajló lóversenyek Chantillyben évről-évre valóságos divatversenyek is egyuttal. Ez idén sok szép és izléses dolog mellett a nyári divat elég izléstelen hóbortja is tünt fel e helyen. Fényképészünk három ilyen csodálatosan kieszelt toilette-et örökített meg lapunk számára a helszinén.

A damaszkuszi óriási török temető

Damaszkusz ősrégi város, a mely a történelem adatai szerint állandóan nevezetes szerepet játszott az emberiség történetében és a középkor elején, majd később is számot tevő hatalom volt. A hajdan keresztények és zsidók által lakott várost a mohamedánok foglalták el és sokáig kalifáknak volt a székhelye. Ez a temető, a mely óriási kiterjedésü, megismertet a török temetők érdekes egyszerüségével.


Joshito, az uj japán császár és felesége: Szadako császárnő. Az uj császár külön követségeket menesztett Európába és Amerikába, hogy trónralépését a kulturállamokkal hivatalosan közölje. Joshito jelenleg harminczhárom éves, igen nagy müveltségű uralkodó, a ki legidősebb fiát, a trónörököst nem sokára Európába küldi, hogy itt tanuljon. 

Mary angol királyné a nép között

A legutóbbi óriási bérmozgalmak arra inditották az angol királyi párt, hogy az eddigieknél még gyakrabban keresse a néppel való közvetlen érintkezést és tájékozódjék a bajok, panaszok igazi okairól. Az itt bemutatott képünk azt a jelenetet ábrázolja, amikor a királyné (a ki egy tolószéken viteti magát) az ugynevezett angol „játékos ember”-rel elegyedik szóba és az emberek hangulatát tudakolja.


Az első női rendőr

A feministák körében nagy örömet keltett az a hir, hogy van már női rendőr is; nehány nappal ezelőtt foglalta el hivatalát egy norvég városkában, Cristiansundban. Bemutatjuk itt a fotográfiáját ennek az érdekes nőnek. Már bevitt a rendőrségre egy tolvajt; az érdekes pár karonfogva haladt, de persze, most a nő öltötte a karját a férfiéba. 

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Divathóbort a lóversenyen Divathóbort Divathóbortok Fehér öves ruha emelt övvonalllal, drapirozott aljjal A legújabb párizsi divatkreációk Nyári ruha csikos selyem voileból fekete utcai köpennyel Damaszkuszi temető Josihito, az új japán császár Mary, angol királyné a nép között Az első női rendőr Norvégiából
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Háboru előtti hangulatban Háboru előtti hangulatban
Háboru előtti hangulatba fogom visszaringatni a kegyes olvasót,...
A Siemens-Halske-féle Röntgen-lámpa A Siemens-Halske-féle Röntgen-lámpa
A Siemens-Halske-féle Röntgen-lámpa. Mint ismeretes, az X-sugarakat...
Lumnitzer Sándor győzelme Bécsben Lumnitzer Sándor győzelme Bécsben
Az agyaggalamblövő világbajnoki verseny vasárnap ért véget a magyarok...
Ál- kuruzsló ölt meg egy embert Ál- kuruzsló ölt meg egy embert
Szilveszter éjszakáján orvost hívtak Pór Lajos nyugalmazott rendőr...
Elkerülhetetlen az exlex Elkerülhetetlen az exlex
A politikai élet érdeklődését ugyszólván teljesen a kormány...
Gyóji Miklós és Mallász Gitta a Wesselényi-emlékverseny győztesei Gyóji Miklós és Mallász Gitta a Wesselényi-emlékverseny...
A Magyar Úszó Szövetség vasárnap délután másodízben rendezte Tihany...
Ady - angolul Ady - angolul
Megint egy új Ady-fordítással lett szegényebb a magyar irodalom. René...
Volt haramia, aki este fél az utcán Volt haramia, aki este fél az utcán
Érdekes esetet mesélnek egy terroristáról is. A kommün nagy tébolyába...
A francia nagykövet megsértette a pápát A francia nagykövet megsértette a pápát
A pápai udvarnál nagy a fölháborodás a vatikáni franczia nagykövet...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98